LSK-Start 2014

LSK-Start: 4-1 (2-0)

Tungt og dødt Startlag tapte fortjent på Åråsen

Start har en dårlig statistikk på Åråsen, og den ble ikke bedre etter kampen i kveld.

Start åpnet i sin vanlige 4-5-1-formasjon, og taktikken holdt et godt stykke på veg. Tidvis lå man svært dypt og ga initiativ til vertene, men holdt også høyt press innimellom. Mange mann bak ballen.
Tripic ble klart felt på femmeter etter 7', men fikk ikke gehør hos dommeren på noe som så ut til å være et klart straffespark. Stillingen stod seg til drøye halvtimen var spilt.

Men så kom smellene nærmest ut av intet.
33': Riise legger inn fra vår venstre side. Palmasson møtte nærmest liggende og headet ballen bak og inn ved lengste stolpe.
38': Vaagan Moen fikk snuble seg gjennom et kobbel av bein langs femmeterstreken før han snubler og ramler. Palmasson kan bare pirke ballen i nettet.

I andre omgang la Mjelde over til 4-4-2 igjen. Han tok ut Tripic og satte inn Hoff. Dette ble heller ikke noe lykkelig valg. Vi mistet de offensive raidene til Tripic som i det minste skapte bevegelse fremover.

Fem minutter ut i omgangen kom LSKs tredje mål som resultat av en personlig feil i våre bakre rekker. Andersen misset i en klarering, og dermed var det klar bane for Knudtzon som satte ballen i nettet.

Mjelde gjorde flere bytter, men det monnet bare ikke. I stedet var det LSK som etter 69' økte ledelsen til 4-0. Palmasson fikk ballen på 25 meter. Fikk tid til å vende og skyte, og ballen ble løftet inn i lengste kryss.

To minutter etter hadde Start en corner som ble slått i farlig posisjon på bakerste stolpe. Mikaelsen var uheldig og satte ballen i eget nett.

Dette skapte ikke noen ny giv hos Start. Det virket heller som om man ventet på at oppgjøret skulle ta slutt. LSK trillet ball og var nærmere 5-1 enn Start var redusering. Det virket tungt og humørløst i Startleiren. Gutsen og driven fra de tre strake seierne som sikret fornyet kontrakt var fraværende. Vi håper spillergruppa og trenerteamet finner ut av hvorfor det ble slik fort.

Neste match er hjemme mot Sandnes Ulf på Sparebanken Sør Arena.