Tromsø - Start: 2-3 (0-1)

Mattis tiende, fire seiere på rad og målgivende fra Opdal

På papiret var dette i utgangspunktet en skikkelig vrien bortekamp. Tromsø har som regel alltid god kontroll på Alfheim, og Start har ingen god statistikk fra oppgjørene der.

Mjelde sa før avspark at Start skulle opp og overraske, men det ble det lite ut av. TIL var ballsikre og duellerte godt. Holdt ballen mye i laget og lette etter åpninger. Åpningene fikk de ikke. Start pakket godt sammen og holdt unna.

Men det var Start som var giftigst foran mål. Allerede etter ni minutter lå en ball i nettet. Signert Hoff. Off-side. Etter 29' nok ball i nettet etter heading fra Matti. Ballen hadde vært hårfint over dødlinja.

Først etter 40 minutter kom det en tellende nettkjenning. Opdal sender ut et langt innspill. Hoff oppfatter situasjonen kjapt og dukker inn under radaren. Rundet Sahlman i stor fart og satte ballen pent i mål fra skrå vinkel.

Fortjent ledelse til pause.

Glenn Andersen mått kaste inn håndkledet i pausen etter kjenning med en strekk, Kristjansson inn.

Vi hadde kun spilt i tre minutter da scoring nummer to lå i nota bak Sahlman. Espen Børufsen slo en utoverskrudd corner fra venstre. Acosta gikk høyest på bakerste stolpe og headet. Han fikk returen og ekspederte den hardt i nettet ved nærmeste stolpe.

Etter 63 minutter fikk vi fin hjelp fra TIL-forsvaret. En klarering ble satt rett i ryggen på Hoff. Han vendte og spilte på tvers til Matti som kom på et godt timet løp. Matti satte sikkert sitt tiende mål for sesongen.

I føringen med tre mål og full defensiv kontroll!

TIL skal ha kreditt for at de ikke kollapset i denne situasjonen. Og de kom sterkt tilbake. Innbytter Ondrasek fikk omsider hull på byllen. Han møtte et overlegg presist og satte inn reduseringen.

Scoringen gjorde at TIL plutselig fikk troen. De vant alt av dueller og presset Start helt hjem i egen boks. Start var upresise og hadde mer enn nok med å lempe unna.

Kun fem minutter etter den første reduseringen smalt det igjen. Innbytter Nystrøm møtte et overlegg presist og skjøt på direkten. Ballen klemte seg inn ved nærmeste stolpe. 2-3 og 20 minutter igjen å spille.

Kampbildet fortsatte i samme sporet. Tromsø jaget utligning, oppildnet av reduseringene. Start så ut til å gå opp i limingen. Tapte duellene, var på etterskudd og var upresise med ball de få gangene de fikk anledning.

Det ble harde og svette sluttminutter, men Start holdt unna, klokka tikket og gikk, og da omsider dommer Moen blåste av kampen stod Start igjen med tre deilige og verdifulle poeng. Som kan nytes i fulle drag hele vegen tilbake til Sørlandet.

Start holdt ikke nuillen, men står like fullt med fire strake seiere og 13-3 i målforskjell. Tittelen som høstens formlag står ved lag.

Vi har klatret forbi både Sogndal og VIF, og har godt heng på LSK og Odd som er poenget foran på tabellen.

Gratulerer med seieren! Det gjør oss glade!