Runde22 Rolf Daniel header

Start-Sandnes Ulf: 7-0 (2-0)

Tangering av klubbrekorden og storspill av Start

Sandnes Ulf tok kommandoen fra avspark, men etter åtte minutter tok Start føringen.

Vi fikk et frispark høyt på vår høyreside. Børufsen buet ballen presist inn i boksen, og der løp Vikstøl seg elegant fri og headet kontrollert til side for Sandnes Ulfs keeper.

Start var giftigst fremover, og hadde rimelig god kontroll bakover, selv om Ulf kom på enkelte overganger.

Først etter drøye halvtimen smalt det igjen. Matti tok ned et innlegg på brystet, vendte rundt og klemte i vei et flatt skudd som smatt inn under en ellers meget god McDermott.

Herfra og ut var det nesten kun Start. En serie med lekre angrep ble produsert. Klikk-klakk-spill og overskuddsfotball. Det stod 2-0 til pause.

Etter pause var det Start som gikk rett i strupen på Sandnes Ulf. Vi produserte et par friske angrep før det var tid for Matti-show.

Etter 48 min la Asante inn i boksen. Matti tok ned ballen på venstre fot, byttet over til høyre og skjøt skrått og flatt i nettet. 3-0, og stor jubel fra de snaue 5000 fremmøtte.

Drøye ti minutter etter lå det nok en ball i nota. Målet kom etter et av det flotteste angrepene vi har sett Start levere. Hoff, Matti og Asante leverte klikk-klakk-presisjon og elegante pasninger. Hoff leverte målgivende med en stikker i blindsonen til Asante som sendte ballen i nettet fra skrått hold. 4-0!

Etter 58' satte Matti sitt tredje for kampen. Flott forarbeid av Hoff som la inn. Matti headet kontrollert inn 5-0.

Start fortsatte å produsere og dominerte stort spillemessig. De holdt ballen i laget i mange trekk. Vi anslår ballbesittelsen til å ha vært 67-33 i favør Start.

Etter 72 minutter lå ball nummer seks bak McDermott. Børufsen kom alene mot keeper, men vippet ballen videre til Hoff som plasserte 6-0 i nettet fra nesten død vinkel. Trampeklapp fra tribunene.

Acosta fikk æren av å avslutte scoringsballet. Start fikk en corner som Børufsen bøyde inn på femmeter. McDermott bokset unna i trengt posisjon. Ballen havnet skrått ute hos Acosta som drylte til. 7-0! Kampuret viste 78 minutter.

Det ble ikke flere mål i kampen, men hvem bryr seg etter en slik seier? Publikum reiste seg og trampeklappet, smilene gikk helt rundt, og lettelsen og gleden var stor.

Tangeringen av klubbrekorden. Starts største seier siden 1994 mot Godset.