Runde 20 Castro

Start-FKH : 1-2 (0-2)

Start med god sluttspurt i andre omgang, men FKH var nærmere 3-1 enn Start var 2-2

Start åpnet med vinnerlaget fra kampen mot VIF, og håpet var at vi fikk se et lag som gikk rett i strupen på motstanderen.

Det skjedde aldri. FKH låste av flankene og midtbanen og fremsto som et meget ballsikkert og direkte lag. Start ble løpende i mellom, fikk problemer med avstandene mellom lagdelene og hadde i perioder rett og slett problemer med å få fatt i ballen.

Når vi vant ballen, mistet vi den i neste trekk. Upresist og nølende. Nervøst. Midtbanen vår hang rett og slett ikke sammen med spissene våre. Dermed ble det lange, og ofte upresise avklaringer bakfra. Noe som gjorde at FKH kunne komme i angrepsbølge etter angrepsbølge.

Utrolig nok stod det 0-0 til fem minutter gjenstod av omgangen.

FKH slo et hardt og flatt innlegg på vår femmeter. Ballen traff foten til Mathisen og gikk 90 grader rett i nettet bak en utmanøvrert Opdal. Uflaks ja, men vi har sett lignende før.

To minutter etter, smalt det igjen. Et innlegg fra høyre inn i vår boks ble presist stusset videre i mål av toppscorer Christian Gytkjær.

En særs lite oppløftende første omgang. Kun to sjanser til Start. Størst var Castros. Han kom rundt keeper og hadde et åpent mål. Men han kom veldig skrått i fart, og avslutningen endte i nettveggen.

Mjelde gjorde to bytter i pausen. Inn kom Owello og Hoff. Børufsen og Tveit ut.

Umiddelbart merket vi at presset på ballfører var tettere. Midtbanen kom med i spillet, og plutselig snudde kampbildet. Start presset på, og FKH måtte forsvare seg.

Kvarteret ut i omgangen var det FKH som bare lempet ballen unna sin sone, og vi tok vare på andreballene. Men det ble ingen belønning for presset før kvarteret gjenstod.

Start fikk corner, og ballen endte til slutt hos Asante ute på hjørnet av FKHs boks. Han skjøt, og Owello tok vare på returen og la tilbake inn i boksen. Der fikk Castro slengt frem en fot og styrte ballen forbi Kristiansen i FKH-målert.

Stemningen steg på tribunene. Skulle dette likevel kunne dras i havn?

Ti minutter før slutt, satte Mjelde inn Matti og tok ut Nouri. Tre mann bak. Mjelde jaget også Andersen frem i angrep. Acosta ned i forsvar.

Vi presset hardt på, men ballen ville simpelthen ikke i mål. FKH klarte å holde tett og kriget til seg alle poengene. Selv om Start dominerte i andre omgang, var seieren til Haugesund fortjent, omgangene sett under ett.

FKH hadde nemlig noen feite sjanser i andre omgang selv om Start dominerte.. Opdal hadde to kanonredninger. FKH var totalt nærmere 3-1 enn vi var 2-2.

Acosta fikk sitt syvende gule i dag, Han må dermed sone i neste kamp.

Søndag 25. august venter medaljejagende Aalesund borte. Kampstart 1530.

Stadion: Sør arena   IK START:
Dato: 18.august