Rune 19 Acosta nettsus

Vålerenga-Start: 1-3 (0-2)

Start kjempet inn tre fullt fortjente poeng i lekegrinda til VIF

Første seier siden 16. mai er i boks. Etterlengtet og særs viktig for overlevelsen i Tippeligaen.
Sarpsborg og Hønefoss snublet i sine oppgjør, og dermed er Start nå på kvalikplass.

Kampen åpnet med en god Start-offensiv, og vi presset hardt på VIF-boksen uten å få hull på byllen. Castro hadde flere avslutninger, men de gikk enten over eller til side for mål..

Etter ti minutter snudde kampbildet, og VIF dominerte plutselig stor i banespillet. Vi fryktet at Start var i ferd med å gå i oppløsning i denne perioden. Start holdt imidlertid tett bak, og VIF slet med presisjonen i avslutningene sine.

Start kom sakte inn i spillet igjen, og etter 26 minutter fikk omsider Castro hull på sin scoringsbyll. Et flott angrep der Tveit brasset inn et innlegg fra dødlinjen ble ett av kampens høydepunkt. Castro møtte innlegget og headet ballen i mål via tverrliggeren.

Fem minutter før pause fikk Start frispark på midtstreken. Ballen ble lempet inn på VIF's femmeter. Ballen var fri, og Gummi fiftet ballen videre. Der dukket Acosta opp, og bredisdet ballen i nettet fra skrå vinkel. En uventet tomålsledelse til pause. Men fortjent.

I andre omgang forventet vi et formidabelt VIF-press, men det kom aldri. VIF fortsatte å være upresise i avslutningene, og Start tettet igjen.

Etter 64 min. byttet Mjelde ut Castro (som ble kåret til banens beste på Ullevaal) med Sarr. La om til en en mer gjerrig 4-5-1.

Acosta ble felt av innbytter Ogude etter 74'. Men Edvartsen ristet på hodet og vinket spillet videre.

Snaue ti minutter før slutt fikk Sarr sjansen. Han avanserte inn i VIF-boksen og serverte uselvisk på tvers. Der kom innbytter Tronstad stormende og bredsidet ballen i nettet. 0-3! Hans første mål på toppnivå for Start. Gratulerer så mye!

På overtid fikk VIF et frispark fra hjørnet av vår 16-meter. Lecjaks drylte skuddet direkte utenom muren og i nettet. Det ble VIF's trøstemål.

Start feiret en særs etterlengtet seier, og klatret opp på kvalikplassen. Det ER mulig å se oppover, men samtidig må vi slåss som om hver kamp fremover en cup-kamp.

Neste motstander på vegen er Haugesund hjemme på Sør Arena neste søndag. Da har Mjelde alle mann tilbake fra karantene.

Stadion: Ullevaal stadion    IK START:
Dato: 11.august