Runde11 redning

Start-Godset: 0-6 (0-4)

Godset påførte Start det styggeste hjemmetapet siden 1985. Godset var effektive. Start var gavmilde.

Vi skulle opp og frem i skoene og vise oss frem på hjemmebane. Slik gikk det definitivt ikke.

Vi så ut til ha en kampplan om å ligge kompakte og ikke alt for høyt, og så kjøre overganger i stor fart. Det lyktes i noen få minutter. Etter tre minutter hadde vi en stor målsjanse ved Gummi som reddes på streken.

Men derfra presser Godset oss svært lave. To scoringer i kjapp rekkefølge så ut til å ta luften helt ut av laget.
Det første kom etter en corner. Ballen ble headet tilbake fra lengste stolpe inn i boksen, og Boateng slapp markering og satte ballen i nettet mellom flere startbein.
To minutter etter smalt det igjen: Stefan Johansen kom i posisjon for distanseskudd. Han smalt til fra 25 meter. Ballen fikk en veldig dupp via hodet på Andersen, og føk i nettet bak Opdal som stod litt ute fra streken.

Etter 18 spilte minutter lå ballen i nota igjen. Godset hadde en corner, Ballen så ut til å klareres lett, men den ramlet ned på femmeter, og Storbæk får ei tå på ballen. Ballen triller i buret mellom forfjamsete Startspillere. Inklusive Opdal.

Herfra og ut omgangen drev Godset oppvisning i powerplay rundt vår boks. Vi hadde rett og slett problemer med å få fatt i ballen.

At Godset fikk uttelling for presset seks minutter før pause, fikk frem en oppgitthet, både blant spillere og tilskuere. Start slurvet kapitalt i avklaringsspillet, og et innlegg så ut til å gå via en startspiller i mål. Ibrahim ble kreditert målet..

Godset hadde scoret på alle sine sjanser. Og et par av målene var vel strengt tatt ikke sjanser heller.

Mjelde var ikke blid i pausen, for å si det mildt, og lovte at laget skulle slåss for æren i andre.

Andre omgang åpnet med bytter. Nouri og Matti ut - Castro og Asante inn. Gummi ble trukket ned på backplass. Dette lagde mer liv i høyresiden, men vi la ikke press på Godset når de trillet ball på egen halvdel.

Etter 53' glapp det igjen. En corner ble på ny headet tilbake fra lengste stolpe, og der fikk Diomande stå uten markering og pirket inn 5-0 til gjestene. Spillet gikk mens Espen Børufsen lå nede med det som tydelig kunne være en hodeskade i eget felt. Staberg lot spillet gå til ballen lå i nettet.

Espen Børufsen var for øvrig  utrettelig på vår venstreside, og kom til en rekke innlegg kampen gjennom. Men medspillerne maktet ikke å omsette innleggene i mål. Selv ikke innbytter Castro som fikk ballen servert på seks meter blankt, klarte å sette ballen forbi Larsen Kwarasey.

Etter 59 minutter forandret kampbildet seg. Jørgen Horn felte Hoff i boksen, og fikk dermed Godset redusert til ti mann. Hoff tok selv straffen. Og liksom for å gjøre dagen perfekt utgjort, reddet Larsen Kwarasey straffen.

Deila la laget sitt dypere, og lot Start trille ball.

Mjelde flyttet frem Andersen i angrepet, og vi spilte i en slags 3-1-2-4.
Tronstad fikk også det siste kvarteret på banen.

Men Godset la hver sin mann i backrekka si på hver av våre angripere, og gjorde det vrient å bruke dem som pasningsalternativer. Altfor sjelden så vi invitasjoner eller bevegelser som kunne skape åpninger. Dermed ble beholdningen Asante og Børufsens raid og innlegg som Godset avklarte.

På overtid kom jo det som måtte komme etter en helsvart kamp: Stefan Johansen satte fart på Godsets høyreflanke. Forserte forbi Vikstøl og la inn. På bakerste kom innbytter Wikheim stormende og tuppet ballen i nettet. 6-0!
Største tapet vi har hatt på Sør Arena.

Men det var en rar kamp. Teller man sjanser, står det etter bregninger 6-5 til Godset. Medregnet scoringene. Og noen av scoringene er vel knapt sjanser.

En syltynn trøst får være at i følge Drillos statistikker, har lag som taper med mer enn fem mål, statistisk stor sjanse for å vinne neste kamp. Og vi unngikk gule kort.

Etter kampen spurte vi en ihuga Startfan om han hadde noe positivt å si om kampen. Etter lang tauset kom svaret: - Det var jo bare en fotballkamp!

Vi har tapt én gang hjemme med styggere sifre i nyere tid. Da var det VIF som vant 7-0. Nesten på dagen for 28 år siden.

Neste anledning for guttene til å vise oss hva Startlaget duger til, kommer borte på Fosshaugane Campus mot Sogndal førstkommende søndag. 26. mai.

Stadion: Sør Arena   IK START:
Dato: 21. mai