Start FKH Jesper jubler

Start-Hønefoss: 3-2 (3-0)

Full pott for Start i serieåpningen!

Start leverte en meget god første omgang og rundspilte Hønefoss i lange perioder.

Allerede etter 12' fikk Start frispark på 28 meter. Bursdagsbarnet Mathisen tok oppstilling og ladet venstreslegga. De to som Hønefoss hadde satt i mur krympet seg da skuddet føk på innsiden av dem. Skuddet føk som et prosjektil inn ved stolpen. Utagbart for en ellers god Clark i Hønefossmålet. Et realt høydepunkt som varmet på en heller hustrig Sør Arena.

Etter 23' smalt det igjen. Et vakkert angrep satt i gang av Castro. Han serverte videre til Hoff som fosset til dødlinja og serverte et hardt innlegg langs femmeteren. Der møtte Matti og bredsidet ballen kontant i nota.Ti minutter senere er det Hoff det handler om igjen. Han vant en ball og satte fart mot 16-meteren til Hønefoss. 20 cm på innsiden av streken ble han felt, og dommer Hafsås pekte på straffemerket. Hoff tok straffen selv. Han satte et ikke altfor godt plassert skudd, men Clark ga retur, og da var Hoff våken. Ballen ble ekspedert i nettet.

3-0 til pause og tidvis festspill ga løfter om en artig andre omgang. Men istedet var det Hønefoss som overtok initiativet i kampen.

Start ble presset dypere og dypere, og til slutt fikk gjestene uttelling. En corner etter 54 minutter endte med at Kaland fikk pirket ballen forbi Opdal. 1-3.

Åtte minutter senere fikk de en ny corner som ikke ble skikkelig klarert. Det ble klabb og babb på femmeteren med flere headinger, og til slutt fikk Heiner Mora hodet på ballen. 3-2 og nok en redusering.
Skulle det hele ryke?

Men Start løftet seg og kom tilbake. Med litt mer presisjon og tur kunne de faktisk ha scoret flere mål. Castro hadde flere gode initiativ.

Klokka tikket Starts veg, og da Hafsås blåste av etter 93 spilte minutter, var det en lettet stemning hos alle i Startfamilien.

Tre bokførte poeng er et faktum. Gratulerer gutter!

Siden neste runde mot Haugesund er utsatt, blir neste kamp for Start på Sør Arena den 7. april mot Tromsø. Vel møtt da!

Stadion: Sør Arena IK START:
Dato: 17 mars

Tilskuere: 4 519

Håkon Opdal, Amin Nouri, Bismark Acosta, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl, Espen Hoff, Gudmundur Kristjansson, Solomon Owello, Espen Børufsen (Babacar Sarr 67') , Matthias Vilhjalmsson og Alejandro Castro

Hoveddommer : fløyte