Svein Mathisen_sør arena

Svein Mathisen 1952-2011

En trist dag for Start.

Annonse:

- Jeg spiller alltid til dommeren blåser i fløyta, skrev Svein i en SMS til en av kollegaene i Start da sykdommen stod på som verst.

Og det gjorde han. Forrige uke fikk han følge sitt kjære Start-lag da de vant Color Line Cup. Han hadde samlet krefter for å makte turen til Sørlandshallen. Han fikk se alle Starts kamper. Han fikk se fart og teknikk. Han fikk se sin sønn overbevise i Starts forsvar. Han smilte.

Han fikk se at en ny spiller fikk drakta som han selve brukte gjennom Start-karrieren. Men drakt nummer 9 vil alltid bli knyttet til Matta.

Ingen spillere har flere klubbkamper for Start enn ham. Han spilte 663 kamper for sitt kjære Start. 327 av disse var toppseriekamper. Med 106 mål er han tidenes toppscorer i Start. Seriemesterskapene i 1978 og 1980 er mye hans fortjeneste. 25 landskamper ble det også. Svein Mathisen er tidenes største Start-spiller.

Svein elsket familien, Start og Sørlandet – og i den rekkefølgen. Han var utrolig stolt av alle disse tre livspilarene.

Forholdet til Start var svært lidenskapelig. Dag og natt jobbet han for klubben i sitt hjerte. Kvelden før han døde fikk han de siste oppdateringer om spillerne og Start. For Svein var det ”IK Start til æ dør”.

Vi har mistet en fantastisk kollega. Hans sjarm var overlegen. Ingen kunne fortelle historier som Svein. Ingen kunne drible som ham. Ingen kunne slå cornere som ham. Hans kreativitet på banen, i spaltene og som historieforteller i ulike sammenhenger var uovertruffen.

Han har lært oss i Start noe om inderlighet. Det skal vi ta med oss videre.

I dag er det tungt for alle som har hjertet i Start, men først og fremst for den nærmeste familie. Våre tanker går til Nancy, Jesper, Ingrid, Anne Karin og den øvrige familie.

Hvil i fred, kjære Svein.

Kollegaer og venner i Start

Annonse fra Obos-ligaen: