Start - Viking 4-0 (3-0)

Fulle tribuner, flott vårvær og 4-0 over erkerival Viking. Påsken er gul !

Start leverte en førsteomgang det er lenge siden vi har sett maken til på Sør Arena. Midtfeltet vårt leverte spill av klasse. Frekvens, ballvinninger og klikk-klakkspill. Vi var tett oppi duellene og ga aldri Viking et sekunds pause.

Forsvaret stod bra, og de som var skeptiske til Borgersen fikk se en rutinert, rolig og plasseringsdyktig midtstopper som gjorde sine saker bra sammen med makker Pepa.

Laget lå i hele omgangen med fin avstand i lagdelene. Kompakte. Og vi flyttet presshøyden etter når vi angrep eller mistet ballen.
Fremover var det bevegelse i alle ledd, og vi var særs effektive. At vi kunne gå til pause med en 3-0-ledelse, kan vi samtidig dels takke Vikings keeper Jarstein for. Han hadde en lite heldig dag i mål.

1-0: Hoff etter to minutter. Skrått, presis avslutning mellom beina på Jarstein.
2-0: Årst. En frekkis der han skyter hardt fra skrått hold rett på Jarstein. "Hull" i Jarstein.
3-0: Årst utnytter at Jarstein er uoppmerksom etter et klareringsspark i ryggen på nettopp Årst.

I tillegg ble Årst klart og tydelig revet ned av Anderson etter å ha passert ham som siste mann på Vikings 16-meter tidlig i omgangen. Øvrebø bare vinket spillet videre. Utrolig nok.

I andre omgang ble Start liggende lavere, og Viking jaktet scoring. Midtbanen maktet ikke å holde oppe det samme intense frekvenspresset som i første, Men vi holdt tett, samtidig som det åpnet seg kontringsmuligheter.

Spikeren i kista kom da Start og innbytter Christer Kleiven satte inn vårt fjerde mål. Et flott veggspill mellom Stokkelien og Kleiven. Kampen var 78 minutter gammel. Da gikk Åge Hareide og satte seg.

Dette holdt seg helt inn, og vi holdt alle trøstemål unna maskene bak Høie. Det i seg selv er det all grunn til å være fornøyd med. Vi har smått fantastiske 8-1 på våre to hjemmekamper, og vi topper tabellen igjen i skrivende stund.