Start-Stabæk: 2-4 (1-0)

Det ble mange sjanser og mange mål på Sør Arena, men moro ble det så langt fra sett med Start-øyne.

Første omgang var godkjent fra Starts side.
Omgangen ble jevnspilt. Vi hadde to lag på banen som begge ville angripe og som var bevegelige. Start det lille hakket foran i intensitet og sjanser de første 20 minuttene. Derfra var det Stabæk som tok over det lille initiativet.

Men det var Start som tok føringen etter en havtimes spill. Vi var fremme på en overgang. Bruer Hanssen dro seg fri og sendte i veg et skudd fra 25 meter sentralt. Larsen i Stabækmålet kastet seg etter ballen, men skuddet ble blokkert og havnet i beina på Espen Hoff. Han plasserte ballen pent i åpent mål fra straffemerket.

Mot slutten av omgangen var det igjen Start som hadde initiativet, og de siste minuttene før pause hadde vi flere store målsjanser.

Stabæk hadde også et par store sjanser i sin gode periode, men Høie holdt oss inne i kampen med et par kanonredninger. Etter 38 minutter har han rene Leganger-redningen. Går ut mot angriperen som prøver å lobbe. Høie gjodre seg høy og blokkerte lobben på håndballkeepervis.

Vi ante en spennende andre omgang etter å ha gått til pause med ledelse.

Men det skulle ikke gå som vi håpet. Publikum hadde knapt satt seg etter at kampen var i gang igjen før Stabæks utligning lå i nota bak Høie. Et par pasninger på tvers inne i vår boks nådde Palmason som flikket ballen i Høies lengste hjørne.
En kalddusj for Startlaget. Og det kunne nesten virke som om noe av luften gikk ut av dem.

12 minutter ut i omgangen kom nok en kalddusj. Og igjen nesten ut av ingenting. Innbytter Olle Ollehadde løpt seg fri fra Priske. Han kom dermed skrått på mål på høyresiden i vår boks. Uventet skyter han, og ballen gikk nok en gang inn i Høies lengste hjørne.

Vi observerte at Startspillerne kjeftet på hverandre, men det hjalp tilsynelatende lite.
16 minutter var gått da nok en spiker ble hamret i Startkista. Nok en gang et mål av den billige sorten. Et innlegg fra Olle ble slått tversover på vår femmeter. Der dukket Pall Gunnarsson plutselig opp uforstyrret mellom våre stoppere og hockeystyrtet inn 1-3.

Nytt håp ble tent i Startleiren da Espen Børufsen rev og vendte seg fri. Satte fart mot Larsen og skjøt hardt. Larsen reddet skuddet, men ga retur. Da var Årst der som en hauk og reduserte til 2-3.

Men vi rakk ikke engang å få opp håpet før det smalt for fjerde gang. Nok et innlegg fra vår høyreside, og nok en gang var giftige Pall Gunnarsson der. 2-4.

Start prøvde å komme tilbake, men maktet det ikke. Tørum gjorde sine bytter. Satte på både Kleiven, Asante og Stokkelien, men det gikk bare ikke. Stabæk var bedre i det meste. De kontrollerte.

Vi ble fraværende i presset på ballfører, fikk for liten bevegelse fremover på banen, og vi ble sørgelig upresise i pasningsspillet. Overgangene våre er avhengig av tempo og presisjon. Det manglet. Balltapene sentralt florerte.
Stabæk var samtidig dyktige i å låse av flankespillet vårt. Særlig på vår høyreside. Der ble det spilt uhyre trangt og med lite fremdrift.
Og det som kanskje sved mest, var at målene som kom imot var av den billige sorten.

Vi falt bakover på tabellen til 12. plass, og har nå kun Odd og Rosenborg mellom oss og nedrykksstreken. Og de spiller i morgen.

Neste kamp ut er borte mot Molde 13. juni. Godt at er litt tid til, for her er det en del å ta tak i for trenerteamet og spillerne.