Start-FFK: 3-2 (0-1)

Hat-trick av Ole Martin Årst, og god fotball av Start sikret seier og tre poeng

Annonse:

Vi trengte desperat tre poeng - og det fikk vi!

Vi så en kraftig forbedret fightervilje direkte fra avspark. Tett på og bevegelse. Og vi spilte oss til flere sjanser med fart og bevegelighet.
Espen Hoff gikk foran i angrepet med løpsvilje. Flere ganger rev han seg fri og gikk på lange løpsdueller. Og medspillerne kom dundrende etter. Aller størst var dobbeltsjansen han og Årst skapte etter ni minutter. Først avsluttet Årst med skudd på Staw. Hoff tok våkent returen, og avsluttet også han på FFK's gode keeper. Der burde vi vært i føringen.

I stedet havnet kveldens dommer i søkelyset. Etter 23 minutter er FFK på en farlig visitt i vår boks. Innlegg og påfølgende skudd som blokkeres av Vikstøl på vår femmeter. Døvle pekte på straffemerket.
TV-bildene viste helt klart at skuddet traff Vikstøl i hodet, og ingen hender var involvert.
Elyounoussi scoret sikkert på straffen. Dermed havnet gjestene foran, og vi fryktet fortsettelsen.

Men vi så ikke den kollapsen vi har sett ved tidligere anledninger. Vi hadde fortsatt ballen mye, men stort sett ble det balltrilling på tvers i bakre ledd. Midtleddet og angriperleddet vårt ble i en lang periode for stillestående, og det ga backleddet få pasningsalternativer. Vi savnet initiativene og invitasjonene.

Strømstad fikk seg en kakk og måtte bytte etter drøye halvtimen. Pepa fikk et spark i kneet og ble erstattet av Espen Knudsen. Asante inn for Strømstad.

Det ble jevnt inn til pause.

Etter pause var Start på sporet igjen. Allerede tre minutter ut i omgang lå ballen bak Staw i FFK-målet. En hel angrepsbølge ved Børufsen, Asante og Årst ble kronet med mål. Sist på ballen: Ole Martin Årst.

Tre minutter etter er han der igjen. Denne gang etter pent forarbeid av Priske og Asante. Ballen ender hos Årst rundt straffemerket. Han prikker inn ledelse til Start. Tribunene våknet. Trampeklapp og jubel.

Og Start fortsatte trøkket.
Etter 68 minutter er det Asantte, Hoff og Årst som er på igjen. Ballen ender hos Årst som nok en gang smelte ballen i nota. Hat-trick, 10 mål i år, og alene på toppscorertoppen! Sterkt!

Men temperaturen steg på banen. FFK-spillerne virket frustrerte, og taklingene ble hardere og hardere. Og de gule kortene haglet. Rødt ble det til overmål på Askar etter 70 minutter.

FFK var ikke ferdige selv med én mann mindre og tre baklengs. De kjempet på, og fikk nytt mot da de reduserte et kvarter før slutt. De fikk en corner. Thommassen slo inn i en høy bue. Høie gikk opp og prøvde å bokse. Men nådde ikke opp. Ballen dalte ned på bakre stolpe og i mål. Den var ikke helt pen.

Det ble et spennende siste kvarter. Start har jo ikke akkurat hatt det som varemerke å kunne kontrollere inn en ledelse.
Men vi holdt unna og inkasserte tre gledelige og etterlengtede poeng. Årst hadde sågar sjansen til sitt fjerde mål for kvelden like før slutt.

Utenom seieren og gutsen vi så hos spillerne, var det bevegeligheten i angrepet etter pause som gledet ekstra. Overgangene kom i bølger. Bommet første bølge, fylte vi på med neste og skapte et ettertrykk som FFK svettet godt med. Bra! Rytmen vi fant igjen her er gull verdt.

Neste kamp er mot borte mot Haugesund på søndag 19. juni. Der må vi unnvære Børufsen som fikk sitt tredje gule i kveld. Men forhåpentligvis er både Strømstad og Pepa klare til innsats igjen.

Gratulerer til både trenere og spillere!
Dette gledet oss stort på en regnvåt kveld. Vi klatret også en plass på tabellen. Enn så lenge

FAKTA:
Stadion: Sør Arena
Dato: 16. juni
Tilskuere: 5 585

Hoveddommer: 
Trond Ivar Døvle

Målscorere:
0-1: T. Elyonoussi 24' (str)
1-1: O.M. Årst 49'
2-1: O.M. Årst 51'
3-1: O.M. Årst 68'
3-2: J. Thomassen 75'

Gule kort:
R. Piroja 28'
V. Martinsen 32'
E. Børufsen 33'
E. Hussain 50'
J. Thomassen 74'

Røde kort:
A. Askar 69'

IK START:
Kenneth Høie, Brian Priske, Avni Pepa (Espen Knudsen 24'), Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl, Fredrik Strømstad (Ernest Asante 36'), Solomon Owello, Christer Kleiven, Espen Børufsen, Espen Hoff (Petter Bruer Hanssen 89')og Ole Martin Årst

FREDRIKSTAD FK: 
Lasse Staw, Vidar Martinsen, Jørgen Horn, Raio Piiroja, Joachim Thommassen, Simen Rafn (Alexander Tveter 55'), Hans Erik Ramberg (Martin Elvestad 68'), Etzaz Hussain (Christian Gamboa 81'), Mads Hansen, Tarik Elyonoussi og Armin Asgar

Runde12-jubel-for-asante
Jubel for Asante
runde12-menigheden-jubler
Menigheden jubler i regnet
Annonse fra Obos-ligaen: