Sarpsborg 08 - Start 2-0 (1-0)

Start kom bakpå direkte fra avspark. Vertene sjokket Start i åpningen og tok ledelsen allerede etter fire minutter.

Annonse:

Start konsoliderte seg etter hvert, men selv om banespillet bikket i Starts favør utover i første omgang, ble det et haltende Startlag offensivt. Vi kjørte oss fast på venstrekanten, og innleggene som kom fra høyre ble mat for Sarpsborgs midtforsvar og gode keeper Heier.
Dermed ble tendensen i Start småspill på egen halvdel og frem sentralt. Der ble det etter hvert altfor mye på tvers og med støttepasninger bakover. For Sarpsborg var gode til å falle av kompakt og gjorde det trangt for Start. Både på kantene og sentralt. 

Vi hadde dog sjanser som kunne vippet denne kampen i en annen retning. Borgersens heading etter halvtimen. Strømstads skudd fra kort hold etter 18 minutter. Men sjansene ble ikke mange, og marginene var ikke på vår side. 

Vi forventet mer trøkk fra Start i andre omgang, men det ble ikke noe trøkk mot Sarpsborgmålet. Det ble halvvegs og litt tafatt over hele linjen. Høyreflanken vår prøvde helhjertet og kom til mange innlegg, men ingen som ble omsatt i direkte farligheter. Savnet av en Startspiller som kan bruke skuddbeinet fra distanse ble påtagelig slik kampbildet utviklet seg. Og vilje til å gå rett på mål. 

Vi hadde en god sjanse kvarteret ut i omgangen. Hoff kom seg fri fra venstre, fant en åpning og skjøt kontrollert mot lengste kryss. Ballen strøk tverrligger. Og etter 77' var det en serie klikk-klakker og halvsjanser som kunne ført til utligning. Close, but no sigar !

I stedet er det vertene som kom sterkest mot slutten av kampen og fastsatte resultatet til 2-0 ved Ole Christoffer Heieren Hansen da to minutter gjenstod.
Dermed ble det tap. Fortjent tap.

Borte var den flotte duellevnen vi viste mot Viking. Da vant vi duellen om midtbanen og andreballene. I dag var det vi som ble løpende i mellom.

Til sist må vi berømme vår siste skanse, Kenneth Høie. Flere flotte inngripener og parader, samt at han levendegjør Rutfords ideer om å være "målspiller". Flere ganger offensivt midt på egen halvdel som utespiller og ballfordeler. Bør nærme seg landslagsuttak. 

Nå venter første runde i cupen borte mot Arendal førstkommende søndag, før Aalesund gjester Sør Arena 8. mai

FAKTA:
Stadion: Sarpsborg st KG 
Dato: 25. april

Hoveddommer: 
Kristoffer Helgerud

Målscorere: 
1-0: M. Røn 4'
2-0: O. Heieren Hansen 89'

Gule kort:
M. Røn 76'
S.J. Owello 86'
A.Pepa 87'

Røde
Ingen

IK START:
Kenneth Høie, Brian Priske (Espen Knudsen 83'), Avni Pepa, Bård Borgersen, Rolf Daniel Vikstøl, Fredrik Strømstad (Mads Stokkelien 72'), Solomon Owello, Christer Kleiven, Espen Børufsen (Ernest Asante 62'), Espen Hoff, Ole Martin Årst

SARPSBORG 08:
Joacim Heier, Berat Jusufi, Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Jo Nymo Matland, Joackim Jørgensen (Erik Jonvik 37') , Tom Erik Breive, Morten Giæver (Joakim Eide 90'), Michael Røn, Øyvind Hoås og Martin Wiig (Michael Trulsen 74')

Annonse fra Obos-ligaen: