Molde - Start 5-1 (3-0)

Vi skulle til Molde for å reise kjerringa. Det ble med intensjonen. Dessverre

Begge lagene skulle hevne et forsmedelig tap i forrige serierunde. Som nå er over to uker siden.

Da vi snakket med Tørum før avreise til Molde, mente han at de 14 treningsdagene hadde vært gode, og at man var godt forberedte til kampen. Forsvarsfeilene skulle lukes vekk, og man skulle tørre å angripe.

Dessverre ble det status quo. Forsvarsfeilene kom, og Molde ledet 2-0 før kvarteret var spilt.

Etter seks minutter har Mathisen løpt opp et angrep, har kontroll på ballen foran Høie. Ser ut som han venter på at noen skal ta ballen. Ingen gjør det, og så slår han ballen tilside. Bak ham står Diouf, og ballen ble slått via beina til Diouf og i mål.

Etter 12 minutter skjer det igjen: Branko var vekk, og Mathisen var plutselig alene mot bevegelige og raske Angan. Angan løp fra ham, og Høie kom helt ut på eget 16-meterhjørne for å demme opp. Angan dro seg forbi og satte ballen i mål.

24 minutter var spilt da Diouf var der igjen og smelte nok en ball i mål. Denne gang på peneste vis. Han fikk rom på vår høyre side. Avanserte mot hjørnet av 16-meteren og smelte til. Priske var ikke helt på i presset og var på halvdistanse. Men skuddet føk inn i Høies lengste hjørne.

En kunne nesten se at de negative tankene bet seg fast i startspillerne. Og laget hadde ikke god balanse.
Innbyttealternativene ble også redusert da Priske måtte ut med skade etter drøye halvtimen. Espen Knudsen inn.

Omgangen ebbet ut med tre baklengs for Start.

I pausen byttet Tørum Asante med Branko. Dro Børufsen ned og flyttet Hoff over på venstre flanke. Asante på høyre. Og vi fikk en god start på andre omgang. Børufsen ga gass bakfra, og dro seg helt opp til innlegg. Innlegget skrudde på Bugge Pettersens nærmeste hjørne, og ballen endte i nettet. Start øynet sjansen og fortsatte med høyt press.
Men det ble dessverre bare med noen halvsjanser.

Tørum satte inn Bård Borgersen og tok ut Børufsen etter 72 minutter. Skjøv Pepa ut på venstre back.

Men Molde konsoliderte seg, og da Start fortsatte å angripe, åpnet det seg store rom til særlig Diouf og Thioune. Molde var bevisste på dette, og slo ofte langt opp på dem for å utnytte farten. De skaffet Molde flere sjanser, men det var først etter 76 minutter at Molde fikk uttelling. Thioune fikk rom til å dra seg inn i boksen og avsluttet med å sette ballen forbi Høie.

Innbytter Chukwu ble satt opp av Diouf ti minutter før slutt, og var litt heldig som fikk en stuss via beinet til Strømstad. Men ballen satte han forbi Høie. 80 minutter er spilt. Fem baklengs!

Det ble mer fasong på Start i andre omgang, men ikke nok til å rokke Molde. Det manglet det mye på. Asante ble ikke mye involvert på høyreflanken. Der hadde Simonsen stålkontroll. Og Asantes defensive gener er vel ikke de sterkeste.

Det er ingen tvil: Start har mye å jobbe med, og kampene kommer tett fremover.
På tabellen er det heldigvis for Start uendret i bunnen.

Neste kamp ut er allerede på torsdag hjemme mot Fredrikstad. Kl. 1900.