Brann - Start 2-1 (0-0)

Vi øynet poeng og var nære på, men det endte med smultring i Bergen. Brann trakk det lengste strået.

Første omgang ble en sjansefattig affære. Begge lag var tydelig opptatt av å ikke slippe til motstanderen i eget felt. Dermed ble omgangen preget av mange og harde dueller i midtsonen. Både Vikstøl, Owello og Priske fikk smake taklinger over det tillatte.

Brann kjempet seg til et lite initiativ mot slutten av omgangen, men Start lå solid defensivt og red av det som kom. Børufsen skal ha honnør for sin defensive jobbing. Flere ganger var han nede på venstre backplass og jobbet med avklaringer. Mathisen tok ut litt ekstra høyde og styrte dermed over større rom bak. Han taklet sågar både en Brannspiller og Pepa så det sved i en avklaring. Bruer Hanssen jobbet også godt defensivt sammen med Owello. Sistnevnte fikk pipekonsert konstant mot seg etter å ha blitt stygt taklet av Holmvik som fikk det gule kortet. Usportslig av et sjåvinistisk publikum.

Defensivt godkjent, men det var offensivt det buttet for Start. Vi ble for upresise og det virket som om vi ikke turte sette skikkelig fart på det offensive spillet.
Omgangen endte målløst.

Branns nye spissfunn Ojo hadde vi holdt stangen lenge, men tre minutter ut i andre omgang glapp det. Et innlegg fra høyre ble ekspedert inn i boksen vår, og Ojo var høyest i duell med Priske og styrte inn ledelse med hodet. Brann fikk nye krefter, og festet grepet om kampen.Vi blir løpende i mellom, og når vi vant ballen ble det altfor fort upresist. Utallige feilpasninger tappet oss for krefter, samtidig som Brann var en trussel.

Men vi holdt unna. Og kvarteret før slutt fikk vi omsider belønningen for god kjemping. Et fint angrep endte med at Vikstøl ble felt i Brann-boksen, og Årst satte straffen sikkert inn via stolpen. 1-1 og like langt.

Vi ante muligheter for å kapre alle poengene og kjørte på. Uten å skape det helt store. Det ble en spennende fase av kampen. Det stod og vippet.
Men fire minutter før full tid fikk Ojo betalt for jobingen sin. Han moste på inn i vår boks, kommer seg mellom Priske og Pepa, og Høie er ørlite sent fremme. Høie feller ham, og Øvrebø peker på straffemerket.
Austin satte straffen sikkert i mål, og dermed vippet det hele i Branns favør.

Dermed ble det null poeng og en lang retur til Kristiansand dagen før dagen.

Neste motstander er Rosenborg som gjester Sør Arena allerede på torsdag. De tapte også sitt oppgjør i dag, og da er det to revansjesugne lag som skal møtes.

Gule kort:
16' B. Holmvik
26' P. Bruer Hanssen