Brann - Start 2-2 (1-2)

Det ble Starts fjerde uavgjorte kamp på rad. Etter en meget bra første omgang ble de presset lavt i andre. Men fikk med seg ett poeng. Igjen

Start fikk en vanskelig start på kampen. Etter et uhell fra Bjarte Lunde Aarsheim fikk Martin Andresen servert ballen på straffemerket og skjøt via Aarsheim i mål.

Start ristet av seg skuffelsen og viste frem et aggressivt duellspill, fin samhandling og et trøkk som minnet om 2005-sesongen. David Nielsen måtte kaste inn håndkledet etter oppvarmingen, og Espen Børufsen fikk venstre flanke, og Stefan Bärlin ble trukket inn sentralt. Det viste seg å fungere bra.

Espen var på rett plass sentralt da Bärlin kom seg rundt på venstre og la inn. Han bredsidet ballen i mål. Start presset høyt og fikk betalt for presset etter 38' da Børufsen nok en gang er på plass. 1-2 og ledelse til Start ved halvtid.
Bjarte Lunde Aarsheim spilte meget bra og var dirigent på det meste som foregikk på midtbanen.

I andre omgang fikk vi nok en gang en på haka etter få minutter. Petter Vaagan Moen tok i mot et innlegg og klinte til. Ballen føk inn via Ygor. 2-2 og Start var bakpå. Brann hadde gjort sine justeringer etter første omgang. Midtbanen til Start fikk dermed aldri tak i spillet. Pasningene bakfra ble lempet upresist over midtbanen og gjorde det lett for Brann å bryte spillet. Uroen bredte seg, og vi ble lavere og lavere. Men til tross for det slet Brann med å skape de helt store sjansene. Den bakre fireren stod godt, og Rune Nilssen var klar og presis i keeperarbeidet.

Aarsheim fikk seg en smell mot slutten av første omgang, og ble byttet med Annan 12' ut i omgangen.

Start hadde likefullt sine muligheter, men fikk ikke betalt. Både Steinar Pedersen og Morten Hæstad ble felt inne i Branns 16-meter, men dommeren vinket spillet videre.
Skuddsjanser var det også, men her må man få kjølt ned hodet. Samtlige forsøk ble av typen ryggsekk. Størst var Bärlins sjanse i første omgang da han alene med keeper skjøt over.

Vi gleder oss over Starts helhjertede spill i første omgang. Da løftet samtlige seg mange hakk fra Stabæk-kampen. Det skuffende var at vi ikke maktet å få til samme ballpresset og intensiteten i andre omgang.
Men - vi fikk med oss ett poeng fra en vrien bortekamp, og sammen med den positive førsteomgangen får det være beholdningen i kveld.

Nå venter VIF til torsdag på Sør Arena, og vi går for første hjemmeseier !

IK START:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Ygor Santiago, Kristoffer Paulsen, Fredrik Strømstad, Bjarte Lunde Aarsheim Anthony Annan 58'), Kristofer Hæstad, Espen Børufsen, Stefan Bärlin (Alex Valencia 93') og Morten Hæstad

BRANN:
H. Opdal, B. Dahl, K. Sigurdsson, O. Bjarnason, E. Hanstveit, J. Solli (E. Huseklepp 76'), A. Gashi M. Andresen, P. Vaagan Moen, B. Sæternes og T. Helstad (R. Winters 62')

SAGT ETTER KAMPEN:
Steinar Pedersen:
- Sterk lagmoral. Vi viser helt andre takter enn sist helg. Bra resultat.

Erik Solér:
- Et bra resultat for oss, men vi kunne ha vunnet kampen med litt mer tur. Uansett en meget bra 1. omgang og vi viste at formen er klart stigende. Moro med Espen og Morten og nå blir det storkamp på Sør Arena mot VIF.