Tromsø IL - Start 1-1 (0-1)

Det ble en nervepirrende og spennende avslutning på oppgjøret på Alfheim. Start fikk med seg ett poeng fra nord, og det må de være fornøyde med etter utviklingen i kampen

Start hadde et godt tak i kampen i første omgang, men de relativt få sjansene var likevel jevnt fordelt mellom lagene. Tromsø kjempet godt, og duoen Årst-Rushfeldt skapte flere nesten-sjanser med sitt offensive trøkk.

Steinar Pedersen fikk æren av Starts eneste mål etter 27 minutter. Et pent angrep ble avsluttet med et skudd fra kort hold, og ballen ble vippet i mål av en Tromsø-forsvarer. Det var en fysisk hard match, men relativt fair spilt.

Fredrik Strømstad fikk seg flere harde smeller, og tok telling etter en albue i bakhodet.
Tromsøangrepet gikk ofte i off-side, men vi hadde følelsen at det var et spørsmål om tid før de lurte Starts forsvar. Omgangen endte med 1-0 til Start.

I andre omgang endret kampbildet seg. Tromsø var mer på hugget, vant flere dueller og andreballer, og satte etter hvert Start under hardt trøkk. Fem minutter ut i omgangen er Rushfeldt der. Tar ned en heading inne i Starts boks, og fra straffemerket vender han og lemper ballen opp i Rune Nilssens lengste hjørne. Et pent mål.

Tromsøs trøkk fortsatte, og Start ble løpende i mellom. Tromsø var gode på å bryte Starts pasningsspill, og vant de fleste duellene. Start gjorde mange pasningsfeil, og flere av spillerne var ikke tett nok oppe i duellene.

Start hadde likefullt sine sjanser, men ble litt for lite resolutte i avslutningene.
Bjørnebye byttet ut Børufsen, Annan og Strømstad. Strømstad relativt tidlig byttet da man fryktet hjernerystelse etter duellen i første omgang.
Innbytterne Nielsen, Kleiven og Lunde Aarsheim fikk aldri satt sitt preg på matchen. Bortsett fra Nielsen som pådro seg gult etter 94'.

For å oppsummere:
Vi aner fine tendenser til kjapt og bevegelig angrepsspill med fine kombinasjoner til tider, og vi ser også at den bakre fireren står godt, mot landets kanskje farligste angrepsduo. Likevel savnes fortsatt mer resolutthet og duellguts fremover.

- TIL er ikke et lag å kimse av, og ett poeng på Alfheim er et greit resultat i kveld, sier Svein Mathisen til web'en etter kampslutt.