Start-Odd 2-0 (0-0)

Moroklumpen Strømstad godter seg med bløtkakekrig Sesongen er over, og Start endte på sjette plass i årets serie etter seier mot Odd. Laget tok også et litt vemodig farvel med æraen på Kristiansand Stadion

Annonse:

Start avsluttet sesongen og æraen på Kristiansand Stadion med tre poeng og seier, og henviste Odd til en skummel kvalikplass.
 
Men kampen ble slett ikke det fyrvekeriet vi hadde sett for oss før kampstart. Vi vet at Stig Inge Bjørmebye hadde jobbet hardt med den mentale innstillingen den siste uken, men det virket ikke som om laget var helt på hugget.
 
Slurv i pasningsspillet og labert tempo preget oppgjøret. Det ble få farlige situasjoner foran mål.Oppspillene bakfra endte altfor ofte uten mottageradresse.
 
Start kontrollerte banespillet, men det var Odd som tok føringen etter ti minutter. Jacob Sørensen fikk avansere og skyte fra skrått hold i Rune Nilssens lengste hjørne.

Publikum øynet håp tidlig i andre omgang da Alex Valencia kom inn i boksen og føyset ballen i mål via hendene og beina til en ellers meget god Jarstein i Odd-målet.
 
Strømstad og Hæstad løftet seg godt i perioder i andre omgang, og kjempet godt. Men det ble noe tannløst over det hele. To minutter før full tid er Pelle Nilsson uheldig og setter ballen i eget bur på et lumskt frispark fra Valencia. Dermed seier til Start, og Odd Grenland endte på kvalikplassen.

Dommer Brage Sandmoen kom nok en gang i et uheldig fokus, David Nielsen ble dyttet kraftig overende i Odds boks av en irritert Pelle Nilsson. Og begge spillerne fikk utrolig nok gult kort. Her skulle Nilsson hatt rødt og Start straffe.
 
En aften kronet med seier ble også litt vemodig. Dette var et farvel med Kristiansand Stadion som har gitt oss så mange gleder og opplevelser opp gjennom årene.

Takk for følget! 

Nå venter en ny æra på Sør Arena. Og la oss håpe at Startsjelen henger med videre inn i det nye anlegget!

Takk også til spillere og støtteapparat for sesongen. Spillerne kan lade batteriene, mens Bjørnebye og Gjone kanskje går inn i den mest hektiske perioden fremover for å få en ny stall klar. 

Takk også til Tom Berhus, som takket av etter 12 år i klubben.

- Det var viktig å vinne siste kampen. Vemodig å spille siste kampen på Kristiansand stadion, men så ser vi frem til å spille på den nye arenaen
Alex Valencia 
 
- Deilig med seier og endelig få spille en hel kamp igjen.
Kjetil R. Pedersen
 
- Viktig å avslutte med en seier slik at vi med glede kan huske tilbake på Kristiansansd Stadion. Også viktig å bli topp 6, selv om vi ikke nådde målet om topp 4. Nå skal ny stadion feires med seier i første kamp
Erik Solér

Start-OddGrenland: 2-1 (0-1 ) 

Stadion: Kristiansand
Dato: 5. november

Målscorere:  
0-1: Jacob Sørensen  10'
1-1: Alex Valencia 49'
2-1: selvmål 88'

Gule Kort:
David Nielsen  21'
Pelle Nilson 21
Kristofer Hæstad 60'
Nat Borchers 65'

Røde Kort: 
ingen 

Tilskuere: 7 512

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland (Kristoffer Paulsen 45'), Kjetil R. Pedersen, Marius Johnsen, Fredrik Strømstad,  Bjarte Lunde Aarsheim (Todi Jónsson 71'), Kristofer Hæstad, Alex Valencia , David Nielsen og Stefan Bärlin (Espen Børufsen 90')

OddGrenland:
Rune Jarstein,Steffen Hagen, Pelle Nilsson, Nat Borches, Tuomo Kønønen, Espen Ruud, Jan Tore Amundsen, Tommy Svindal Larsen, Jacob Sørensen (Olof Hviden-Watson 79'), Fernando de Ornelas (Magnus Lekven 64') og Tarjei Dale 

Dommer:
Brage Sandmoen
 
- Ny stadion skal feires med seier i første kamp! - Erik Solér

runde26-siste-maal
Siste feiring på gamle stadion
runde26-siste-bolge
Takk for i år
Annonse fra Obos-ligaen: