Start - Fredrikstad FK 0-0 (0-0)

Det ble målløst i dette revansjeoppgjøret, til tross for et veritabelt stormløp mot FFK-buret mot slutten av kampen

Annonse:

Det ble de lange ballers aften på Kristiansand Stadion i dag. Start gjorde en hederlig og spennende sluttspurt, men det ville seg rett og slett ikke.
 
Underlaget innbød slett ikke til festspill, og lagene måtte tilpasse spillet noe etter forholdene. Men maken til langpasningsspill er det år og dag siden vi har sett i Kristiansand. 
Gang på gang slo Start langt opp mot Bala Garba som ble et lett bytte for et gjerrig og tettspillende FFK-forsvar. Midtbanen ble liggende i et vakum i store deler av første omgang. 
Presisjonen på pasningene var heller ikke god. Et titalls innlegg foran Shaaban i FFK-målet gikk ut over dødlinja uten å treffe en medspiller. Mangelen på bevegelser hos medspillerne gjorde det vanskelig å gjøre noe annet enn å lempe ballen frem.
 
I andre omgang bedret det seg. Laget turte å spille mer, og våget mer. 
20 minutter før slutt satte Nordlie inn Stefan Bärlin og Todi Jónsson. Da ble det fart og bevegelse på topp, og variasjonene kom. Mot slutten var det et regelrett stormløp mot FFK-målet.  Dessverre uten at de greide å få ballen i mål. Men det var faktisk nære på.
Samtidig ga det kraftige trøkket FFK muligheter for kontringer, så det ble spennende helt inn til dommer Øvrebø blåste av kampen.
 
Et tonn langpasninger og mye upresist spill til tross:
Sluttspurten gledet! 

Den minnet om det trøkket vi så hos Start i fjor. Vi går for seier og moser på!
 
I dag spørs det om vi ikke burde begynt spurten og våget mer tidligere, på tross av underlaget. 
 
I forhold til tilsvarende kamper i fjor, er vi á poeng. Faktisk.
 
Til søndag venter serieleder LSK på bortebane.
 
Start-FFK: 0-0 ( 0-0 ) 

Stadion: Kristiansand
Dato: 3. mai

Målscorere:  

Gule Kort:
Mihaly Toth (1')
Alex Valencia (4')
Kristofer Hæstad (65')
Atle Roar Håland (74')

Røde Kort: 
Ingen

Tilskuere: 6 612 

Lagoppstillinger:
Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen, Fredrik Strømstad (Bård Borgersen 87'), Geir Ludvig Fevang (Todi Jonsson 71'), Kristofer Hæstad, Bala Garba (Stefan Bärlin 71'), Jon Midttun Lie og Alex Valencia

FFK: 
Rami Shaslan, Pål André Czwartek, Are Trondseth, Raio Piiroja, Jon Andreas Bjørkøy, Hans Erik Ramberg, Simen Brenne, Christian Berg (Michael Røn 79'), Tarik El Elyonoussi, Mihaly Toth (Øyvind Hoås 67') og Brian West (Yherland MacDonald 87')

Dommer: 
Tom Henning Øvrebø
 
"Det lønner seg å gå på toget når det står på stasjonen!"  - Tom Nordlie 

Annonse fra Obos-ligaen: