Start-Vard 4-2

Start holder stø kurs mot Tippeligaen

Start giret om og satte inn et støt i en halvtime av andre omgang. Det var nok til å parkere Vard Haugesund. Start vant mer enn fortjent etter å ha spilt seg til mange sjanser. Vard var heldige som ikke fikk flere baklengs.Tom Nordlie advarte før kampen at dette fort kunne bli en tålmodighetsprøve dersom Vard fikk føringen.

De fleste hadde nok forventet at Vard skulle legge seg bakpå for å forsvare seg. Det gjorde de ikke. De gikk friskt opp og presset Start over hele banen. Vard fikk en drømmeåpning ved Kjell Sture Jensen allerede etter fire minutter. Det tok litt piffen av Start, og selv om Start utlignet ved Marius Johnsen fem minutter senere, fikk aldri Start noe klart overtak.
Det ble temposvakt og upresist fremover, og selv om det ble skapt halvsjanser, ble det aldri helt farlig foran Vards mål. En glitrende opplagt Skistad i Vards mål klarerte og reddet, og Vards forsvarere var hele tida på hugget foran Starts angripere.

Nok om første omgang, som endte uavgjort.

vard-marius
Marius scorer

Da lagene kom på banen i andre omgang, satte Start inn et nytt gir. Ni minutter ut i omgangen får vi se sesongens peneste angrep på Kristiansand Stadion. Det begynte helt på egen 16-meter, og gikk på én-touch i blitz-tempo helt til Ben Wright avsluttet med å sette ballen iskaldt under Skistad i Vard-målet. 2-1 og Start i ledelsen.

vard-alexfinter

Start fortsatte presset, og satte inn mål i rask rekkefølge. Bare to minutter etter Ben's scoring kommer nesten en blåkopi fra høyre side, og Alex Valencia setter inn 3-1. 10 minutter etter er Ben Wright der igjen. Han bryster et sprettende innlegg fra spissmakker Valencia i mål, og Start har punktert kampen fullstendig. Moro å se at Ben scorer mål igjen. Det har buttet litt i mot i det siste, men nå troner han på toppscorerlista alene igjen med sine 15 mål.

vard-balairegn
Bala i regn

De siste 20 minuttene av omgangen ble faktisk litt ødelagt av et regnskyll av de sjeldne. Det var så kraftig at ble vanskelig for spillerne å se ballen. Selv i flomlyset. Finspillet uteble, men Start kontrollerte kampen.

vard-christian

Da et kvarter gjenstod, fikk Christian Sæter Moen sin debut i Starttrøya. Han fikk ikke tid til å vise seg allverdens frem i det ufyselige været, men viste klart at han har hurtighet, og kan bli et uromoment fremover på banen.

I kampens siste minutt fikk gjestene en gavepakke av Rune Nilssen som glapp et enkelt innlegg, og Jarle Wee reduserte til 4-2 i det 92. minutt.
Uansett: Sterkt gjort av guttene som fortsetter å vinne. Selv på litt rustne dager.

Sandefjord avga poeng borte mot Bryne, og Aalesund tapte "kortbataljen" mot Hødd lørdag. Det betyr at Start nå er åtte poeng foran Aalesund og 10 poeng foran Sandefjord.
De poengene kan bli særdeles gode å ha når de siste avgjørende kampene i høst skal spilles. Det er ni kamper igjen og fortsatt 27 poeng å spille om...
Nå er det spillefri for Startguttene i to uker før "helvetesuken" med kamper mot Bryne, Sandefjord og Moss. Verdifull tid for Start!

Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen, Tom Berhus, Fredrik Strømstad (Joey Hardarsson 58'), Kristofer Hæstad, Alex Valencia (Leif Otto Paulsen 89'), Bala Garba (Christian Sæter Moen 75') og Ben Wright

Vard:
Espen Skistad, Øyvind Pedersen, Eirik Horneland, Odd Egil Bygnes, Per Morten Sønstabø, Rune Røksund, Steinar Lein, Rune Thuestad, Reidar Dommersnes (Sami Sakka 61'), Kjell Sture Jensen (Kjetil Mosdal 70') og Jarle Wee