Start-Strømsgodset 2-1

Ungguttas inntogsmarsj!

Sesongen er over, og Start avsluttet med nok en seier. Sammenlagt endte de på 74 poeng i årets serie. 10 poeng foran Aalesund - og hele 21 poeng mer enn laget på kvalikplass maktet. En formidabel sesong!

Aldri tidligere har noe norsk lag tatt så mange poeng på én sesong. Som en smørblid Erik Ruthford Pedersen sa etter kampslutt:

- Den poengrekka tror jeg blir vanskelig å slå!

godset-3herrer_2004
Erik, Kai og Erik

Tre av Starts nøkkelspillere var ute i denne kampen. Atle Roar Håland, Ben Wright og Alex Valencia. Det betydde store rokkeringer og ferske fjes inn. Tom Berhus ble trukket ned på backplass, og Joey Hardarsson overtok Tom's plass på midtbanen. Som kantspiller fikk unge Jesse Ohene sjansen til å vise seg frem.

Start - Strømsgodset 2-1 Jesper og Jesse  426
Jesper og Jesse jubler

godset-steinar_2004
Steinar Pedersen

I første omgang ble det aldri det helt store spillet fra noen av lagene. Vidar Davidsen viste frem et godt organisert Godset, som var flinke til å falle av, og som samtidig var giftige og hurtige på overganger. Starts fremspill mot Bla Garba ble demmet godt opp av Godsets bakre firer. Midtbanen fikk liksom aldri helt tak i kampen og overgangsspillet. Omgangen endte målløst, men Start hadde flere sjanser til å ta ledelsen.

Det mest dramatiske som skjedde, var at Rune Nilssen måtte gå av banen etter drøye halvtimen. Tommy Runar kom inn og debuterte for Start. Rune har strukket et leddbånd i kneet. Hvor alvorlig det er, vil bli testet i morgen.

Ett minutt etter pause fikk Start en kalddusj. Godset presset opp, og Svein Tore Brandhaug slo en tunnel i Startforsvaret og i mål til ledelse.

Start fant fasongen igjen etter noen minutter. Og etter 62 minutter skjer det noe som for oss står for det mest gledelige i hele kampen. Jesper Mathisen, som kom inn for Kai Risholt, vant ballen på Godsets 16-meter. Tripper, finter, vender og vipper ballen dristig inn i feltet til en fremrusende Jesse Ohene som skjøt  i steget og presset ballen inn under en meget god Thomas André Ødegaard!
Dette står for oss som ungguttas inntogsmarsj! De ga her et signal om at det gror meget bra blant de yngre spillerne!

Marius Johnsen satte inn Starts vinnermål få minutter senere. Han headet inn 2-1 på corner. Start holdt ledelsen ut kampen. Thomas André Ødegaard reddet Godset fra atskillig styggere sifre.

Start gikk av banen til stående ovasjoner fra de 3466 fremmøtte. Laget jublet seg rundt banen og takket Tigerberget og alle fremmøtte. Og Tom Nordlie slo flikk-flakk på indre bane!!! Flere ganger.

Takk for årets sesong til spillere, trenere, frivillige, administrasjon og publikum. Vi følger oppkjøringen videre mot Tippeligaen!

Start avanserer og ender på direkte opprykk sammen med Aalesund!