Start-Raufoss 2-1

Starts femte!

Start gjorde det unødvendig vanskelig for seg selv i dag, og skapte noen nervepirrende sluttminutter etter at Raufoss utlignet. Men det holdt til seier, og vi har tatt vår femte strake i årets divisjon!

Start kjørte hardt ut, presset høyt og ble liggende på Raufoss' halvdel hele 1. omgang. Raufoss på sin side la seg lavt og kompakt, og gjorde det skikkelig vanskelig for Starts spisser.

Bakerst hadde de i tillegg Raufoss Morten Bakke, som i dag må ha gjordt en av sine beste kamper på lang tid. Tre 100% sjanser mann mot mann reddet han, pluss to-tre andre klare målsjanser.For Start spilte seg til sjanser i ett sett, og det er ikke til å undre seg over at frustrasjon og utålmodighet bredte seg i Startrekkene når målene uteble.

En lettelse var det rundt halvtimen, da Alex Valencia omsider fikk hull på byllen. Et flott samspill med Fredrik Strømstad gjorde at Alex kom fri på høyresiden inne i Raufoss' boks, og pirket inn 1-0. Men det ble ikke flere mål i første omgang.

Runde05 raufoss-alex
Alex Valencia

I andre omgang prøvde Raufoss å spille fotball, og det lyktes de nesten med. Da Startspillerne kvarteret ut i andre omgang begynte å gå sure og sleivet med presisjonen, bukket og takket Raufoss, og kontret inn utligningsmålet etter 60 minutter. Vår tidligere Starthelt Harald Lødemel fikke æren av å utligne mot gamle lagkamerater. Deretter stod faktisk kampen og vippet.

Da tok Tom Nordlie på seg gamblerrollen, og rokkerte litt på formasjonene for å få til et enda mer offensivt trøkk.
- Mot et bedre lag enn Raufoss er det ikke sikkert jeg ville gamblet slik på uavgjort. Mot Sandefjord for eksempel, tror j

eg nok ikke jeg ville satset så hardt offensivt. Men mot et lag vi normalt skal slå, er det bedre å gamble offensivt for å få alle poengene. Alt eller ingenting. Det er jo nettopp mot disse motstanderne vi skal skaffe oss poenggrunnlaget for å ligge i toppen.
Jeg valgte også å beholde Garba innpå, selv om han kanskje burde vært byttet før. Han er uberegnelig, og plutselig er han matchvinner. Heldigvis lyktes vi, og jeg tar dette som en seier for fotballen! For vi var et mye bedre lag enn Raufoss, og i dag gjør vi faktisk en mye bedre kamp enn mot for eksempel Pors der vi vant 4-1.

Aud Karin Holberg (mor) var helt svett etter kampen, og skjelte litt på spillerne for at de gjorde det så unødvendig spennende mot slutten.
- Nå kan jeg dra på tur for å feire 60-årsdagen i morgen med en god lykkefølelse i magen.

Vi ønsker til lykke med dagen. Til Aud Karin og spillerne.

Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen, Tom Berhus, Fredrik Strømstad, Kristofer Hæstad (Kai Risholt 84'), Alex Valencia, Bala Garba (Joey Hardarsson 93') og Ben Wright

Raufoss:
Morten Bakke, Kai Erik Moen, Peder Andreas Svartbæk, Michael Øhrmann, Eivind Kampen, Harald Lødemel, Espen Haug, Arild Rebne, Albert Cole, Matthias Andersson og Helge André Jøndal