Moss-Start 0-1

Start fortsatt i førersetet !

Alle trodde det skulle ende målløst da Bala Garba dukket opp fra intet og banket inn seiersmålet få minutter før kampslutt!I fravær av skadde Alex Valencia åpnet Start kampen med Kai Risholt på flanken og Bala Garba sentralt. Ellers var laget uendret fra den vanlige startoppstillingen.
Laget kjørte glitrende og offensivt fra avspark, og dro opp det ene angrepet etter det andre. Både Ben Wright og Bala Garba hadde gode sjanser før det var spilt 10 minutter.
Etter kvarteret var det Kai Risholt som hadde sjansen med skudd fra 11 meter, men Mossekeeper Kristiansen klarte med nød og neppe å slå ballen utenfor.

Kampforløpet minnet mye om Bryne-kampen. Start hadde det aller meste av spillet, men maktet ikke å få ballen i mål. Moss hadde en stor sjanse mot slutten av omgangen, men Rune Nilssen reddet mesterlig.

Starts tekniske spillestil led nok litt under de dårlige baneforholdene på Melløs, som slett ikke innbød til finspill. Men likevel, med så stor spilledominans skal ballen i buret! Omgangen endte målløst.

Andre omgang åpnet med enda lavere tempo enn i første, men tok seg opp og ble etter hvert rimelig jevnspilt og spennende. Begge lag hadde sine sjanser, men målene uteble.
Bala Garba hadde en eventyrlig sjanse til å sende start i føringen midtvegs i omgangen, men skjøt over fra kort hold! Innlegget kom fra Ben Wright.
Nordlie la om til 4-4-2. Byttet Risholt med Hardarsson. sannsynligvis for å trygge ett poeng.
Men så viste Bala Garba hvorfor han har hatt slik tillit fra Tom Nordlie. Alle trodde det skulle ende målløst da Glenn Andersen forserte opp på høyresiden, la en presis pasning til Garba som dukket opp fra intet og kunne banke ballen i mål få minutter før slutt. Herlig også for Garba selv som har slitt med å finne vegen til mål!
Etter scoringen la Start om nok en gang til 4-5-1 for å trygge seieren, og det holdt!

Fantastisk deilig med full pott og tre uhyre viktige poeng på en dag der vi slet og mot slutten trodde vi måtte slite for ett!

Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen, Tom Berhus, Fredrik Strømstad (Glenn Andersen 83'), Kristofer Hæstad, Kai Risholt (Joey Hardarsson 70'), Bala Garba og Ben Wright

Moss:
Per Morten Kristiansen, Gard Kristiansen, Amin Askar, Alexander Forsberg, Jon André Fredriksen (Rob Friend 85'), Tom Reidar Haraldsen, Anders Juliussen, Christian Michelsen, Håvard Sakariassen, Joachim Walltin og Anders Østli (Vidar Martinsen 74')

Dommer:
Kim Rune Borgersen

- Tøft, hardt og kraftfullt, oppsummerte en overlykkelig Solér.
- Solid kamp. Vi vant fortjent etter 9-4 i sjanser til oss. Vi hadde god kontroll mot en fysisk meget sterk motstander, forteller Bård Wiggen.