Raufoss-Start 1-3

Drepende effektiv første omgang ga seier

Start var drepende effektive i første omgang, og hadde i realiteten kampen i lomma ved pause. I andre omgang produserte vi mindre, og Raufoss fikk sjansen til å overta spillet. Uten å klare å utnytte sjansene sine.Dette var i utgangspunktet en lumsk kamp for Start. Raufoss kjemper for livet for å overleve i 1. divisjon, og har fått forsterket laget og har levert bra prestasjoner etter ferien. Blant annet slo de Sandefjord i forrige runde. Ser man seg blind på tabellsituasjonen, burde dette være lett match, men vi kjenner Raufoss som et beinhardt jobbende lag som i sine beste stunder kan spille glitrende fotball.

Kampen var knapt kommet skikkelig i gang da Bala Garba dukket opp innenfor Raufoss' 16-meter for første gang i kampen og banket ballen i mål med hodet. En kanonstart på kampen for Start!
Etter dette kontrollerte Start kampen, men skapte ikke de store sjansene. Ikke før 20 minutter var gått. Alex Valencia forserte frem på høyre og la inn. Og hvem andre enn Bala Garba dukket opp på lengste stolpe og headet ballen i mål igjen. Dette var Starts andre sjanse i kampen. Uhyre effektivt!

Rundt halvtimen banket Fredrik Strømstad til etter en Start-kontring, men Dime i Raufoss' mål fikk et par fingre på ballen.
Da seks minutter gjenstod av omgangen, oppstod møljespill dypt inne i Raufoss' 16-meter, og Kristofer Hæstad ble siste fot på ballen. 3-0 og kampen mer eller mindre punktert.
Start fremviste en meget sterk effektivitet, selv om spillet ikke var like briljant hele vegen i første omgang.

Andre omgang åpnet litt tammere fra Starts side. Raufoss prøvde seg, men var sørgelig lite besluttsomme. Starts bakre rekker tok det som kom.
Det gikk nesten 20 minutter før Start fikk en reell sjanse. Tom Berhus fyrte av et skudd fra distanse, men ballen traff tverrliggeren.

Start maktet ikke å skape noe særlig mer. Raufoss klarte å redusere få minutter før slutt ved nyvinningen Alemao.

Omgangen ebbet ut uten flere mål. En litt skuffende andre omgang rent spillemessig fra Start, men de kjørte en kynisk lnje, og trygget inn tre meget viktige bortepoeng!

Branimir Poljac fikk sin debut de siste ti minuttene, men uten å markere seg spesielt.

Bård Wiggen:
- Vi vant fullt fortjent etter en god første omgang og en middels andre omgang. Men alt i alt var det en solid gjennomført kamp som vi skulle vunnet mer.
Erik Solér er enig og gleder seg over at Start synes bunn solide for tiden!

Neste kamp ut, er hjemme mot Vard-Haugesund førstkommende søndag. Der trenger Start all den støtte de kan få!!

Start:
Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal, Marius Johnsen, Tom Berhus, Fredrik Strømstad, Kristofer Hæstad (Glenn Andersen 91'), Alex Valencia (Kai Risholt 70'), Bala Garba (Branimir Poljac 80') og Ben Wright

Raufoss:
Dime Jankulovski, Fredrik Bryngelsson, Tom Larsen, Kai Erik Moen (Albert Cole 79'), Hrovje Rondin, Michael Øhrman, Espen Haug, Harald Lødemel, Arild Rebne, Petter Senstad og Hamilton Thorp (Alemao 41')

Dommer:
Ole Kamben

Sandefjord vant sin hjemmekamp knepent 1-0 mot Moss, og gledelig for Start vant MK en spennende kamp mot Aalesund. Start har dermed et forsprang til Aalesund på fire poeng, og det er åtte poeng ned til kvalikplassen.