Aalesund-Start 1-2

Vinnerlaget fra sør!

Start har ledet serien fra første spark på ballen. Idag ble det klart: Start tar seriegullet i 1. divisjon og rykker opp til Tippeligaen. Og det er enda 2 runder igjen å spille.

Aafk var mest på hugget i første omgang. Start kom litt bakpå defensivt og fikk ikke angrepsspillet til å sitte ordentlig.

Aafks mål i første omgang  kom ved at en Aafk spiller headet i tverrliggeren og Paulo Dos Santos ekspederte returen å mål. Og fikk et skjebnesvangert gult kort for å feire med trøya i hånda.

Etter pause var det Start som tok initiativet i kampen og kom til skudd. Knapt 7 min var gått av omgangen da det var klart for utligning. Målscorer Dos Santos reddet med handa på streken. Dermed straffe til Start og rødt kort til Dos Santos. Atle Roar gjorde som vanlig ingen feil fra 11 meteren og satte straffen pent inn.

Deretter gikk det knapt to min før Doffen med et kontrollert skudd kunne gi Start ledelsen 2-1. Aafk spilte videre med 10 mann.

Start holdt seg inne i kampen med Fredrik Strømstad som den store profilen som herjet på Kråmyra.

Da ca 10 min gjenstod begynte Aafk å gi alt i sluttspurten og ta over banespillet igjen.

Men for sent til å gjøre noe med at Start vinner, rykker opp til Tippeligaen og tar seriegullet i 1. divisjon.Var det noen som snakket om vinnerlag?

- Det er herlig å være best og helt konge å banke Aalesund her på Kråmyra, sier en smilende Erik Solér etter kampen.