Rosenborg - Start: 1 - 2 (1 - 1)

David og Goliath. Topp mot bunn. Vi satt klar med kuleramma og ventet. Men, nederlagsdømte Start aktet ikke å gi ved dørene, og tok føringen etter 20 minutter. Da våknet RBK, og resten av kampen ble Start kraftig presset. Men i sluttminuttene dunket Andreas Ottoson inn seiersmålet. Utrolig herlige og viktige tre poeng.

"Der skulle vi ha vøri..."
Rosenborg åpnet kampen desidert sterkest og lot nesten ikke Start få røre ballen de første ti minuttene. Etter 14 minutter fikk vi den første Start-sjansen ved Andreas Ottoson. Han fyrte av, og Arason måtte strekke seg helt ut til stolperota, og fistet ballen til en corner det ikke ble noe av.

RBK hadde ballen mest, men trillet ballen på egen halvdel. Avløst av en del lange baller frem på Morten Knutsen. Start syntes derimot giftige når de fikk låne ballen. Stian Ohr og Ousman Nyan hadde en del tilløp på høyresiden. Start ville fremover.

Start fikk lønn for enkelte halvsjanser, da Ousman Nyan fikk avansere forbi flere RBK-spillere og skøt ballen i mål fra 20 meter.
1-0 ! 20 minutter var spilt. Det ble stille på Lerkendal.Etter scoringen var det som om RBK våknet, og i løpet av få minutter haglet det med sjanser mot Start og Rune Nilssen. Jan Halvor var ikke direkte rolig på benken. Eggen satt rolig og smattet. Start klarte å holde tett i den verste stormen noen minutter, men så kom Morten Knutsen frem på kanten, la inn, og Roar Strand dukket opp på Rune Nilssens blindside, og skled inn utligningen. 1-1 og like langt. En klassisk RBK-opprulling.

RBK fortsatte presset, og de brukte Morten Knutsen mye på venstrekanten. Både Bjønsaas og Ohr hadde flere ganger store problemer med å stoppe ham. Bjørn Stephansen ryddet unna ved flere anledninger. Fredrik Winsnes hadde en kanon i tverrliggeren etter drøye halvtimen. Frode Johnsen var også hissig frempå. Uten å lykkes. Start var meget heldige som ikke fikk flere mål i mot i denne perioden.

Etter dels paniske tilløp i Startforsvaret, dukket Start opp med offensive raid igjen. Ved et par anledninger var RBK-forsvaret overrumplet.

Start red av stormen frem til pause, og hadde omgangen sett under ett, klar grunn til å være fornøyde med RBK's ineffektivitet.

I andre omgangen fikk RBK ordre om å sette inn et høyere gir for å punktere kampen. Lasse Strand ble byttet inn for å spare Erik Hoftun.
RBK-sjansene haglet, og Terje Ellingsen, som egentlig spiller ving, reddet to ganger på streken. Godt jobbet defensivt. Bjønsaas hadde et par elegante tilbakeheadinger til Rune Nilssen. Han ble forøvrig byttet med Terje Leonardsen etter 64'. Vi vet at Jan Halvor anser Leo for å være god defensivt. Halvvegs i omgangen var det mye rot spillemessig. RBK dominerte stort, men uttellingen lot vente på seg.
Start pakket seg kompakt sammen, og gjorde det vrient for RBK å komme i klar scoringsposisjon.

Så skjedde det utrolige. Lasse Strand feilet på egen midtbane og lot ballen sprette over seg. Andreas Ottoson lot seg ikke be to ganger og tok med seg ballen i et løp direkte mot Arason. Andreas ble presset, men la ballen iskaldt forbi Arason. 2-1 ! Slik gjør kun en ekte goalgetter ! Trønderpublikumet reiste seg for å forlate tribunen i skuffelse. På Startbenken var det krigsdans. Ulidelig spennende i sluttminuttene. RBK presset kraftig på, og dommeren la til mange minutter.

Start red av stormen, og hadde for en gangs skyld de berømte marginene på sin side!
Jan Halvor var tydelig rørt og glad, og utrolig stolt over å ha tatt poeng fra tre topplag på rad. Denne gang med full pott !!!

SMS seiers-kommentarer fra garderoben:
Rune Nilsen: HÆÆRLIG...
Espen Johnsen: GØY !

"De sa at det var 15-2 i målsjanser til RBK, men det er lov å være effektive", uttalte Kristian Sørli etter kampen.