Start - Tromsø: 1 - 1 (0 - 1)

Starts første kamp etter ferien ble ikke velspilt. Ingen av lagene maktet å prestere god fotball. Ousman Nyan fikk presentert sine kvaliteter i Start-trøya, og Start kapret sitt første poeng etter ferien. Høstjakta er i gang!

Ferien over
Endelig er vi gang igjen. Vi har av diverse årsaker flyttet redaksjonslokalene sørover til Algarve i Portugal, men Start-web'en er kun et lite klikk unna...

(Lagos - Portugal): Lagene fikk ett poeng hver i en lite severdig kamp på Kristiansand stadion. Tromsø åpnet best og dominerte første del av omgangen. Start kom bedre med utover i omgangen, men like før pause gav Thomas Hafstad gjestene noe ufortjent ledelsen 1-0. Start hadde en periode flere sjanser som ble misbrukt. Andreas Ottosson var ikke heldig eller dyktig nok i avslutningene. Da ballen traff var på veg mot mål etter et innlegg fra Stian Ohr, stod de fleste klare med hendene over hodet, men ballen traff tverrliggeren. Starts klart største sjanse. Tromsø ledet litt ufortjent da lagene gikk til pause. Ousman Nyan viste at det er potensiale her som virkelig kan være "gull" verdt for Start.Etter pause prøvde Tromsø å ri på den knappe ledelsen, men det er sjelden vellykket. Tom Hammerborg fikk sin debut for Start etter 56', og Harald Lødemel gikk ut. I denne perioden var det ingen god kamp, og spillet ble skjemmet av mange feilpasninger fra begge lag. Tromsø hadde sine sjanser i en periode, men misbrukte alle. Både Preben og Espen var bra i de bakre rekker, og hindret Tromsø-scoringer.

Når kvarteret gjenstod, lyktes endelig Start. Andreas Ottosson spilte fram Terje Leonardsen, som bredsidet inn utlikningen. Herlig! Det kjentes deilig over halve Europa!

Etter Starts utligning våknet Tromsø mer, og presset hardt for å avgjøre kampen. Bakerst stod imidlertid Espen Johnsen. Han ryddet unna det som kom, og sørget for at Start fikk ett poeng. På mobil etter kampen ga han uttrykk for at både han og Start hadde gjort det bra. Han snakker sjelden i store bokstaver om seg selv. (Unntatt i tekstmeldinger).

Tromsøs "milliongutt" Rune Lange forble målløs også i denne kampen.

Lagene møtes igjen i cupens fjerde runde 19.7.