Runde08: Start -Rosenborg: 1- 3 (0 - 1)

Det ble en spennende og uventet jevn kamp på Stadion. Det rekordstore publikummet fikk valuta for pengene. I en underholdende kamp skapte Start sjanser og fikk mål, men stod nok en gang tilbake uten poeng ved kampslutt.

Spiller best mot de beste!
Serielederen kom på besøk til et Sørland som viste seg fra sin beste side: sol, skyfritt og 7444 tilskuere, årsbeste på tribunen. Start ville prøve samme taktikk som mot Molde : Presse RBK's indreløpere defensivt for å hindre raske oppspill. Og de begynte med å lykkes. Start var langt inne i kampen og anført av en opplagt Stian Ohr skapte de målsjanser. Inntil RBK i det 14. minutt fikk en sjanse ut av ingenting etter at "alle" ville ha hands på John Carew som fikk med seg ballen på en lettvint måte. Morten Knutsen var siste mann på ballen etter innlegget fra høyre, og dermed var RBK i gang. De kom seg høyere opp på banen og presset Starts midtforsvar mer enn tilrådelig. Stadig var John Carew farlig frempå, men takket være Espen Johnsen og en god linjevokter som ser offside-fellene, går det bra. Start begynte å slurve med mottak og produserte fremspill uten adresse. Da ble det lett for RBK å bryte og komme på kontring. Start gikk lett i angrep med spisser og midtbane, men forsvaret hang igjen. Dermed ble det et stort rom mellom forsvarsfireren og midtbaneleddet som RBK kunne boltre seg i. Det positive vi satt igjen med etter 1. omgang var at Start ville og kunne komme i angrep. Ledet av hurtigtoget Stian Ohr på høyre side, som til tider kjørte rundt med landslagsspilleren Bergdølmo. På samme side i forsvar virket Helge Bjønsaas solid og hadde et bra tak på Morten Knutsen som ikke slapp til.

Andre omgang startet med et kraftig RBK-press. Dødballavslutningene ble klarerte. Først i det 54. minutt noterte vi den første Start-sjansen i 2. omgang. Som så ofte før er det i medgang Start får smellen. På en kontring i det 60. minutt får John Carew slippe fri fra midtstopperne og lar seg ikke be to ganger, men knaller til fra 16 meter forbi Espen Johnsen. 0-2. Jan Halvor bytter inn Valdo for Tom og Andreas for Trond uten at det hjalp synderlig. Valdo spilte kun i 10 minutter før han måtte ut etter en smell i leggen etter duell med Morten Knutsen. Fysioterapeut Per Kristian Andersen mente det ikke var brudd, men de tok en tur til røntgen for sikkerhets skyld. Start hadde allerede byttet 3 spillere og måtte spille resten av omgangen med 10 mann!!

Raymond kom inn som en frisk vind etter 69'. Fra første øyeblikk er han en konstant trussel for Christer Basma. Etter 76' ordner han "alt" selv. Han bruker farten og inviterer til veggspill som setter ham i en opplagt scoringsposisjon. Han knaller til uten nøling, og ballen fyker inn oppe til venstre for Arni Arason. 1-2.
Stor jubel på Stadion og nytt håp for Start-mannskapet. Med 10 mann på banen tok de seg sammen og utfordret RBK gang på gang. Anført av en utrettelig Stian Ohr, som fullt fortjent fikk bestemannsprisen.
Kampen stod og vippet, og publikum været en utligning. Men en så skjer det typiske. En liten uoppmerksomhet og manglende markering av folk som kommer bakfra, gjorde at midtstopper Lasse Strand kunne vandre gjennom hele Start-forsvaret og sette ballen i mål i det 90. minutt.......
Dermed gikk RBK av banen med seier 3-1 og 3 poeng i bagasjen. Ola By Rise og Nils Arne Eggen berømmet Start-mannskapet for den entusiasmen og spillegleden de viste. De mente Start hadde mange gode enkeltspillere, og var en vanskelig motstander på hjemmebane. Dessverre for Start, har de ikke hatt marginene på riktig side ennå, og har hatt en miserabel åpning på sesongen.