Viking - Start: 3 - 0 (2 - 0)

Nok en gang fikk Start en katastrofeåpning på kampen, og var fullstendig overkjørt av et aggressivt Viking,- bokstavelig talt i medvind. Start klarte aldri å komme tilbake, og skapte lite forover. Vikings seier kunne klart ha vært mye større!

Annonse:

Det gjør vondt i sjelen! 

Med strålende maivær, vidåpne uterestauranter, sprudlende folkeliv og sjøsatt båt er det likevel noe som mangler totalt. Nemlig et Start-lag som tar poeng! Det gjør vondt!

Bård Wiggen, Starts assistenttrener, fortalte før kampen at strategien til Start var at de skulle ligge lavt, og satse på hurtige overganger. Dette til tross for tipsene fra Odd om at måten å slå Viking på ville være det stikk motsatte. Å presse høyt over hele linjen.

Taktikken til Jan Halvor lyktes ikke særlig bra, for å si det mildt. Allerede fra avspark, var Viking farlig frempå, og presset svært høyt, godt hjulpet av en kraftig medvind. Viking fikk hjørnespark etter 4'. Frode Hansen fikk stå umarkert og heade ballen direkte i mål! Sløv start på kampen for Start.

Viking fortsatte å presse høyt, og Start var heldige som ikke hadde flere baklengs i åpningsminuttene. Intrykkene fra Lillestrømkampen lå friskt i minne. Fireren bak lå en smule høyt, og ga Viking et stort "invitasjonsrom" bak seg.

Minutter senere ble Erik Nevland nydelig spilt gjennom fra venstre og kom alene mot Espen Johnsen. 2-0. Det var kun gått drøye kvarteret! Her kunne Start trengt en time-out! Viking fortsatte presset, og hadde en heading i tverrliggeren to minutter etter.

Vikings Erik Nevland, banens beste, var farlig hele tiden og fikk lov å gå mye med ballen uten å bli utfordret. Han skapte stadig vekk farlige situasjoner. Start var for puslete i duellspillet bak. Gang på gang opplevde vi at vikingspillere klarte å komme først på ballen, selv om Startspillerne i utgangspunktet hadde kontrollen. Start var heldige som kun hadde to baklengs etter halvtimen. Hør bare: Erik Nevland skyter knallhardt like over etter 27'. Morten Berre header rett over etter 29'. Grøss og gru!Vi skal prøve å presse og stresse dem høyere i andre omgang, sa Bård Wiggen i pausen. Som forøvrig syntes det var mange likhetspunkter med Lillestrømkampen.

Start var adskillig mer på hugget i andre omgang. Spillerne hadde trolig fått seg en oppstrammer i pausen, og fikk ikke minst god hjelp av sterk medvind. Start var mer med på Vikings halvdel, men uten å skape noen klare sjanser. Det manglet fortsatt agressivitet i den avsluttende fasen.
Kampen vippet en del frem og tilbake en periode. Etter 68' byttet Jan Halvor inn Raymond Hofstædter for Trond Nordseth. Leo inn som indreløper. Raymond på flanken.

Lødemel, som ikke fikk utrettet mye ble byttet ut etter 72', og Lee Robertson fikk sjansen til å få mer fasong over midtbanen. Tre minutter etter, satte Jan Halvor inn Valdo for Tom Berhus. Start hadde fortsatt et lite press, og mest ballbesittelse, men ingen sjanser, dessverre. Viking kontrollerte, og var fortsatt farligst.

Viking satte definitivt spikeren i kista etter 85'. Et hardt og godt lavt plassert skudd fra 16-meteren gikk inn, og Espen var sjanseløs. 3-0. Fullt fortjent. Start var heldige som ikke ligger under med langt flere mål.
Viking vant kampen 12-2 i målsjanser.

En knapp Bård Wiggen sa etter kampen at det var en skuffende forestilling sett fra Starts side. Det var mye grums i mottakene og duellspillet. Frem mot RBK-kampen må den mentale biten jobbes med. Det mye å ta fatt i. Starts beste force er det hurtige spillet gjennom midtbanen. Dette uteblir, og når motstanderen tvinger oss til å slå langt, blir hele fasongen borte i Start-laget.
Det er naturlig at laget ennå er så ungt og lite rutinert at prestasjonene svinger mye. Sett i forhold til Tippeligaen svinger det FOR mye. Dessverre. 2 poeng på 7 serierunder er og blir svakt. Heldigvis tapte også lagene rett foran oss på tabellen også. En mager trøst....
At laget i spillende stund har behov for forsterkninger, er åpenbart.

Kampfakta 
Viking - Start 
3 - 0 (2 - 0)

1-0: Frode Hansen (5')
2-0: Erik Nevland (16')
3-0: Hannu Tihinen (85')

Start stilte slik: Espen Johnsen, Helge Bjønsaas, Kristian Sørli, Preben Gundersen, Sven Kloster, Tom Berhus, Evans Valdo Nyabaro, Trond Nordseth, Andreas Ottoson, Stian Ohr og Terje Leonardsen.
Viking stilte slik: Lars Gaute Bø, Audun Helgason, Hannu Tihinen, Frode Hansen, Thomas Pereira??, Gunnar Aase, Bjarte Lunde Aarsheim, Erik Fuglestad, Morten Berre, Erik Nevland og Rikhardur Dadason

Annonse fra Obos-ligaen: