Lillestrøm - Start: 4 - 0 (3 - 0)

Start fikk en katastrofeåpning på kampen, og var regelrett slått knock-out etter kun 9 minutters spill. Nok en gang med lua i hånda den første halvtimen. Situasjonen ser alt annet enn lys ut....

Er toget allerede gått?
Start fikk den verst tenkelige åpningen på kampen. En uvant keepertabbe av Espen serverte ballen på gullfat til Lillestrøms Stian Berget. Få minutter senere fikk Runar Kristinsson avansere upresset helt til 18 meter og fyrte av. Ballen føk inn helt oppe i krysset. Utagbart for Espen Johnsen.

Spillet roet seg deretter en smule, men Lillestrøm kom sterkt tilbake og var uhyre nær 3-0 etter omlag 20 minutter. En Lillestrøm-spiller ble revet ned i feltet, og alle ropte på straffe, men i stedet fikk Grétar Bjarthjarson ballen og avsluttet fra nesten død vinkel. Helge Bjønsaas reddet på streken.

6 minutter senere skjedde det: Valdo la ned Stian Berget i feltet, og dommeren blåste straffe. Tommy Berntsen skåret sikkert. 3-0 !
Jan Halvor prøvde bytter. Han tok Valdo av banen og satte inn Harald Lødemel på midtbanen. Sven Kloster måtte også forlate banen, og Bjørn Stephansen kom inn i midtforsvaret. Bjønsaas ut på kanten. Bård Wiggen var tydelig irritert på Starts benk, og kalte det lilleputt-spill!
Etter 35' hadde Start en god sjanse. Kristian Sørli la en pasning frem til Stian Ohr, som la pent inn mot Andreas Ottoson. Lillestrøms mål var vidåpent, men ballen spratt merkelig over foten til en fremrusende Ottoson.

Det ble mer liv i Starts spill etter byttene. Start var med i kampen igjen, og det siste kvarteret av omgangen var rimelig jevnspilt. Flere av spillerne var preget av at det var glatt på banen. Start gikk også ofte i LSK's offside-felle.

Bård Wiggen fortalte i pausen at det hadde vært merkelig tamt også på oppvarmingen til Start. Å bruke en halvtime på å spille seg inn i kampen holder bare ikke.Andre omgang åpnet som første sluttet. Start var mer med på notene, men Lillestrøm var fornøyd med sin sikre ledelse, og lot Start komme mer med i spillet.

Ottoson hadde en god sjanse etter 55' og fyrte av fra kort hold. Ballen traff stolpen, og det endte i en corner som ikke ble noe av.
Etter 58' var tiden moden for Raymond Hofstædter. Leo ut.
Jan Halvor Halvorsen var ikke vanskelig å høre fra Starts benk. Uten mikrofon overdøvet han de 1978 publikummerne på Åråsen. Han ville ha spillerne mer inn i rommet bak Lillestrøms backfirer og høyere tempo. Det lyktes bare måtelig. Det ble for puslete fremover for Start. Istedet var det Lillestrøm som tok kommandoen igjen. Pål Strand skar inn fra venstre, og skyter fra skrått hold etter 71'. 4-0! Kampen er fullstendig punktert. Motet forlot Startspillerne, og Lillestrøm gjorde mer eller mindre som de ville i perioden frem mot kampslutt.
Mørkt. Tungt.
Ottoson hadde en kjempesjanse i siste spilleminutt, men skøt rett på en forsvarer. Det skal ikke være lov!

Bård Wiggen var ikke i spesielt godt humør etter kampen,- i likhet med spillerne, Jan Halvor og de fremmøtte Start-patriotene.

- Det var en svak kamp fra vår side. Den var i realiteten ødelagt etter 9'. Vi har mye å jobbe med fremover. Vi må få spillerne opp på tærne igjen og få dem til å bruke fysikken. Videre er det litt typisk at vi ikke scorer på sjansene våre. Selv 100%-sjanser. Dette er klare kjennetegn på et motgangslag. Sier en lettere slukøret Wiggen.

Skal Start overleve i Tippeligaen må det andre takter til,- og de taktene synes dessverre å være et godt stykke unna pr. d.d. Trenger vi nye, erfarne spillere som evner å ta det nødvendige ansvaret på banen? Flere såkalte eksperter tar til orde for dette.