Stabæk - Start: 1 - 0 (0 - 0)

Det ble en grå og tung kamp sett fra Starts side. Start var fokuserte på å holde tett bakover, men det gikk på bekostning av angrepsspillet. Mangelen på flyt gjorde at Start i lange perioder var totalt ufarlige.

Skuffende kamp
Skuffende tap!
Start skulle gå ut og presse høyt. Det ble med tanken. Stabæk tok kommandoen fra første minutt, og ga den aldri fra seg. Starts bakre firer ble presset til å klarere kjapt, og dermed ble fremspillene hastige og upresise langpasninger uten presis adresse.

Guttene holdt tett bakover, men det gikk på bekostning av fredriften og overgangene. De var totalt fraværende. Så tamme har vi ikke sett Start fremover på lenge. Svært lenge. Faktisk hadde Start én fattig halvsjanse i første omgang. Laget hadde også en ubehagelig strekk i lange perioder mellom angrepsrekka og midtbanen, som sjelden ga den støtten som var nødvendig forover.

Tom Berhus spilte godt i sin dype midtbaneposisjon, og brøt av Stabæks fremspill flere ganger. Dessverre fikk han ikke mye hjelp i fremdriften.
Stabæk på sin side sliter også. Med effektiviteten. Gang på gang i første omgang var de gjennom på farlige sjanser, men fomlet det til for seg selv. Derfor var det flatterende for Start at det stod 0-0 etter halvspilt kamp.

Raymond Hofstædter startet i andre omgang for Stian Ohr, som dessverre måtte gå ut. Det ble mer fart over Start, og da de i perioder maktet å holde spillet langs bakken, kom de seg mye høyere på banen. Når Stabæk kom på kontringer, kom igjen de slurvete avklaringene, og poleballer fremover dominerte.

Start prøvde å være kyniske bakover, og energien og innsatsviljen var det ikke noe å si på, men dette er et spill de unge startguttene ikke mestrer godt nok. Derfor gikk det som det gikk når Andre Flem etter en del frem og tilbake inne i Starts felt plutselig får en åpning, og lemper ballen i mål fra 5-6 meter. Utrolig skuffende sett fra Starts side, som øynet ett poeng på bortebane når kun ett minutt gjenstod av ordinær spilletid. Sjanser og spill sett under ett, var det likevel fortjent seier til Stabæk. Dessverre. Kun ett fattig poeng etter tre serierunder er ikke direkte oppmuntrende for Start.