Start - Jerv 3-1 (1-0)

Start var best i lokaloppgjøret mot Jerv, to uker før seriestart.

Fredag ettermiddag tok Start i mot Jerv til årets første kamp på Sparebanken Sør Arena, en kamp som skulle vise seg å bli en god gjennomføring for Starts del. Søndag 26. mars venter generalprøven mot Odd i Skien før alvoret starter hjemme mot Fredrikstad 2. april.

Vi fulgte kampen slik

Kampen ble åpnet med Start-initiativ, men hvor Jerv satset på kontringer, og det var slik Jervs Erixon Danso kom til kampens første sjanse allerede etter et og et halvt minutt, men Håkon Opdal var nede og avverget. Tre minutter senere kommer Espen Børufsen på venstrekanten, slår inn til Abu som stod foran åpent mål, men dessverre fikk han ikke satt en fot på ballen og ballen gikk forbi.

Etter dette får Start flere cornere, og etter elleve minutter forsøker Abu seg, men ballen endte i fanget til Øyvind Knutsen i Jerv-målet. Og like etter kommer samme mann nok nok en mulighet, men denne gangen like utenfor.

Etter dette er det en periode hvor det jevner seg mer ut og ikke skapes de helt store sjansene.

Sjansebonansa

Etter 25 minutter blir derimot Eirik Wichne felt, og Start får frispark på 25-30 meter. Lars-Jørgen Salvesen tar frisparket og går for skudd, men rett på Knutsen.

Like etter får også Jerv en mulighet til å score, men ballen går til side for mål.

Etter 28 minutter får Start nok et frispark, denne gangen på 35 meter. Her blir det slått inn i feltet og Simon Larsen sender Start i en fortjent ledelse.

Etter ledermålet fortsetter Start å ha initiativet, og kommer til flere innlegg uten at alt blir like farlig.

Etter 42 minutter er Lars-Jørgen Salvesen nære ved å doble Starts ledelse hvor han skyter fra 17-18 meter og i stolpen. Like etter har også Ibrahim en i tverliggeren. Sekunder senere får Gummi Kristjansson skutt, men dessverre for Start like utenfor. Tre gode muligheter til Start, der altså.

2. omgang

I det klokken runder 45 minutter kommer Gummi til en ny sjanse, men heller ikke denne vil inn. Dermed går Start til pause med en meget fortjent 1-0-ledelse.

Til 2. omgang stiller begge lagene uforandret fra den første omgangen.

Og før minuttet er spilt av den andre omgangen, blir Dennis Antwi felt innenfor 16. meteren. Spissen tar straffen selv og øker ledelsen til 2-0. En god åpning på omgangen for Starts del.

Etter scoringen fortsetter Start å ha god kontroll på oppgjøret, og begge lag gjør flere bytter. Og etter 78. minutter sitter Starts tredje for dagen da Abu kommer på venstresiden, legger inn til Tobias Christensen som skyter rett på keeper før Lars-Jørgen Salvesen header inn returen i mål.

Etter 86. minutter sprekker derimot nullen for Start da Jerv reduserer ved innbytter Jakob Toft.

Flere mål blir det ikke, og Start vinner fortjent 3-1.

Fakta:

Start - Jerv

Sparebanken Sør Arena

Treningskamp.

Tilskuere: 708

Målscorere: 1-0 Simon Larsen (29), 2-0 Dennis Antwi (47, str.), 3-0 Lars-Jørgen Salvesen (78), 3-1 Jakob Toft (86)