Årsmøte 2014

- En alvorlig situasjon

Økonomi var ett av temaene da IK Starts årsmøte ble avholdt på Sparebanken Sør Arena.

Annonse:

- Det er en alvorlig situasjon - og 2015 blir et tøft år. Vi vil få en handlingsplan fra NFF, men det skal være håndterbart, sa styreleder i Start, Magne Kristiansen.

Det var godt oppmøte - omlag 90 personer - på IK Starts årsmøte for 2014. Spesielt merkbart var den store andelen av A-lagsspillere.

>> Her finner du alle sakspapirene . Der får du bakgrunn for sakene som ble tatt opp onsdag 18. mars.

>> Klikk her for å se bilder fra årsmøtet

Langt møte

Årsmøtet var også blant de lengste i nyere tid. Etter tre timer var all sakene gjennomgått.

Økonomi var naturlig nok et av punktene som ble gjenstand for meningsutvekslinger. Mange medlemmer  - deriblant også ansatte og styret - ga klart uttrykk for at situasjonen er alvorlig og bekymringsverdig.

- Vi er få ansatte igjen som skal utføre mange arbeidsoppgaver. Men vi skal stå på og gjøre vårt ytterste, sa Even Øgrey Brandsdal.

Ståle Myhre uttrykte flere ganger sin bekymring for økonomien - samtidig var han opptatt av hva som blir gjort inn mot spillergruppa - slik at den kan levere på banen. Styreleder Magne Kristiansen sa blant annet følgende i sitt svar: 

- Jeg er imponert over hvordan spillere, trenere og støtteapparatet har håndtert situasjonen så langt. Vi hadde et alvorlig stabsmøte bare to timer før avreise til La Manga. Likevel leverte de så det holdt i Spania. Treningsmengdene har vært store i vinter og vi er enige om å¨gjøre mye av det som er gratis - nemlig å trene.

Hederstegn

En annen sak som ble viet mye tid var de to forslagene knyttet til ny instruks og lovendring for tildeling av hederstegn. Diskusjonen var først og fremst knyttet til uenighet om det skal være slik at bare ulønnet innsats for klubben kan vektlegges ved slike tildelinger.

En gruppe nedsatt av Seniorrådet konkluderte med at det burde være slik, mens styret i IK Start mente at dette i praksis ville gjøre det svært vanskelig å dele ut hederstegn til  en peron som har vært eller er ansatt i klubben. Styrets forslag fikk flest stemmer, men oppnådde ikke 2/3 flertall og dermed blir det ikke noen endringer i denne omgang.

 

Annonse fra Obos-ligaen: