Zernichow til Jerv

Thomas Zernichow flytter østover. (Foto: NTB Scanpix)

Annonse:

Start og Jerv har blitt enige om en permanent overgang for midtbanespilleren Thomas Zernichow.

- Det har vært et lærerikt år i Start, med oppturer og nedturer. Jeg har blitt kjent med mange kunnskapsrike mennesker, og jeg tar med meg lærdom fra dem. Jeg tror jeg kan ta nye steg som fotballspiller i Jerv. De spiller en type fotball som passer meg, sier Zernichow.

Zernichow har tidligere utviklet sine fotballferdigheter i Våg, Vigør og Vindbjart. Nå går turen altså videre til Grimstad for 22-åringen.

- Jeg ønsker alle i Start lykke til i fremtiden, legger han til.

Profesjonell

- Som en følge av vår samarbeidsavtale med Jerv, ligger forholdene perfekt til rette for at Thomas kan fortsette sin utvikling på Sørlandet, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.
Les om Starts samarbeid med Jerv her.

Zernichow kom til Start fra Vindbjart før 2017-sesongen. Han fikk ni kamper i OBOS-ligaen forrige sesong, seks av dem fra start.

- Både i kamp og trening viste Thomas sitt potensial forrige sesong. I Jerv kan han imidlertid få spilletiden og kontinuiteten som kreves for at han kan ta enda større karrieresteg. I tillegg til å være en god fotballspiller, må Thomas også roses for en veldig profesjonell tilnærming til yrket som fotballspiller, sier Karlsen, som påpeker at Start vil fortsette å følge med på Zernichow.

- Vi kommer til å følge Thomas neste sesong og ønsker han lykke til i Jerv. Så får man se hva fremtiden bringer.

Går gratis

Styreleder i Start En Drøm, Christopher Langeland, sier det har vært god dialog mellom Start og Jerv etter at klubbene inngikk samarbeidsavtalen i midten av desember.

- Det har vært dialog på mange fronter allerede, og det er et veldig godt samarbeidsklima mellom klubbene. Begge parter har gjensidig tillit til hverandre og tenker langsiktig, sier Langeland.
Start slipper Zernichow vederlagsfritt til Jerv, selv om han hadde to år igjen av kontrakten.

- Dette hadde nok ikke skjedd uten samarbeidsavtalen som har lagt grunnlaget for et godt fundament. Det er fantastisk at dette nå har resultert i en overgang som er positiv både for Thomas og Jerv, sier Langeland.

Annonse fra Obos-ligaen: