Zakaria Sawo solgt til utenlandsk klubb

IK Start kan nå bekrefte at Zakaria Sawo (t.v.) forlater klubben og fortsetter karrieren utenlands. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Annonse:

IK Start kan nå bekrefte at Sawo har kommet til enighet om personlige betingelser, passert den medisinske testen og skrevet under på en kontrakt med den kypriotiske klubben Aris Limassol.­

- Vi kan være stolte over den jobben klubben har gjort med å utvikle Zak på det drøye året han har vært her. Fra å gå fra nivå 3. i Sverige, til å bli solgt til en klubb som skal delta i gruppespill i Europa, sier sportssjef Magni Fannberg.

- Det er alltid trist å si farvel til en person som har gjort et så stort inntrykk på vårt interne miljø, gjort en strålende jobb for klubben på og utenfor banen, samtidig som jeg vet at han har vært veldig glad i klubben og byen.

Skal delta i gruppespill i Europa.

Aris Limassol spiller i den øverste divisjonen på Kypros, og er regjerende mestre. Denne uken skal de spille Europa League-playoffs mot Slovan Bratislava. Uansett utfall skal laget spille europeisk gruppespill denne høsten.

HNO_7838.jpg
Zakaria Sawo (t.v.) gjorde positive inntrykk på alt fra lagkamerater til fans i løpet av hans drøye år i IK Start. Nå venter nye utfordringer på Kypros. (Foto: Helge N. Olsen)

- At vi som klubb kan selge spillere rett ut til lag som skal delta i gruppespill i Europa er et bevis på at det arbeidet vi legger ned er bra. Her fortjener både trenerteamet og spillergruppen ros, sier Fannberg og utdyper:

- Fremfor alt vil jeg fremheve det individuelle utviklingsfokuset vårt trenerteamet jobber mot, gjennomfører og ikke minst nok en gang viser at det lønner seg. Det er en stor ressurs og verdi for oss som klubb i den situasjonen vi er i.

Den nå 23 år gamle spissen kom til IK Start Fra Oskarshamn AIK på svensk nivå 3, i en overgang som ble bekreftet 25. juli i fjor. Han debuterte for klubben mot Brann 4. august samme år, og noen dager senere scoret han i sin første kamp foran publikum på Sparebanken Sør Arena.

8XwlS_Urnsw.jpg
Her feirer Zakaria Sawo den elleville 2-1-scoringen mot Jerv tidligere i sommer. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

Til sammen ble det 22 tellende kamper i Start-trøyen for Sawo, som scoret 8 mål på disse kampene. Det som kommer til å bli husket lengst blant de med Start i hjertet, er det fantastiske brassesparket som sikret seieren på overtid mot Jerv i år. Se alle målene hans i Start-trøyen i video lenger ned i artikkelen.

- Sawo er en dyktig spiller med en ekstrem fysikk. Han har en toppfart og styrke som holder internasjonalt nivå, og er fortsatt i en alder der han kan utvikle seg til å bli så god som mulig, forteller Fannberg.

- I det året han har vært her har han bidratt med profesjonalitet og sterk arbeidsinnsats. Han har gledet både medspillere, trenere, administrasjon og publikum med sitt spill og væremåte, og vil selvfølge være hjertelig velkommen til Sparebanken Sør Arena neste gang han er i Kristiansand.

2N1A4488.jpg
Her jubler Zakaria Sawo etter å ha satt inn 1-0-målet mot Skeid. Dette ble han siste mål, i hans siste kamp for IK Start. (Foto: Svein Grundetjern)

Sawos siste mål for oss kom mot Skeid, onsdag 9. august, da han satt inn 1-0 i andre omgang. Skeid-kampen ble også spissens siste kamp for klubben.

- Vi ønsker Zakaria Sawo kun det beste når han nå tar neste steg i karrieren sin, avslutter Fannberg.


Lykke til i Aris Limassol, Zak.

Zakaria Sawo for IK Start

  • Signert: 25. juli 2022, fra Oskarshamn AIK i Sverige.

  • Debut: 4. august 2022, Brann - IK Start

  • Første mål: 8. august 2022, IK Start - Bryne

  • Siste kamp (og mål): 9. august 2023, IK Start - Skeid

  • Tellende kamper: 22

  • Antall mål: 8

  • Solgt: 26. august 2023, til Aris Limassol på Kypros

Annonse fra Obos-ligaen: