BRUK blogg, thomassen supporteren

- Ventetiden er over

Frank Thomassen blogger om årets første seriekamp.

Annonse:

Da var ventetiden over, og selv om det er meldt snø og kulde, så er vi i ferd med å starte på en av de mest spennende sesongene i Starts historie.

Folk rundt om i fotball-Norge aner at noe er på gang i Kristiansand, og det har de helt rett i. Det er en entusiasme og positivitet rundt klubben som vi ikke har sett på veldig lang tid. Ta turen til Sparebanken Sør Arena og se nye Start ta sesongens første 3-poenger.

TABELLEN 
1. Start........ 0...0-0-0...0-0...0 poeng
1. Tromsø..... 0...0-0-0...0-0...0 poeng


TROMSØ IDRETTSLAG
Tromsø spiller eliteserie denne sesongen mot alle odds. Laget slet voldsomt i lange perioder av 2017-sesongen. Den 12. juli ble Simo Valakari hentet inn som ny trener, men uten umiddelbar suksess. Det ble først 0-3 tap mot Sandefjord og deretter 1-2 tap hjemme mot Molde. Deretter ble det 0-0 mot VIF før Aalesund ble slått 3-2 i Valakari's fjerde kamp som trener. Etter dette ble det litt varierende resultater, men mot slutten av sesongen fikk Valakari virkelig dreis på "gutan" og det endte med 5 seire, 1 uavgjort og 1 tap i lagets siste 7 kamper av sesongen. Dermed endte TIL hele 6 poeng over nedrykkstriden - og det tror jeg er mye pga den finske treneren.

I vinter har laget mistet veldig mange spillere og pga elendig økonomi har man ikke fått hentet mange forsterkninger. Tom Høgli og den unge vingen Oliver Kjærgaard er de eneste nye som har kommet inn, mens laget har mistet hele 12 spillere. Blant disse er Thomas Lehne Olsen, Ulrik Yttergård Jenssen og Aron Sigurdarson. Sistnevnte ble nylig solgt til Start og skal søndag møte spillere han trente med for kun få uker siden.

Det er ingen tvil om at TIL er svekket og at de er avhengige av mer magi fra Valakari. Hvis ikke tror jeg TIL vil havne i nedrykkstriden denne sesongen.

I vinter har de variert ganske mye, fra å vinne 3-0 mot Vålerenga i Spania til å tape 1-4 mot Glimt i generalprøven. Det blir spennende å se hvordan laget åpner denne sesongen.

TROMSØ'S 5 SISTE KAMPER
1 februar: Tromsø - Rubin 1-0 (treningskamp)
9 februar: Tromsø - Tromsdalen 4-0 (treningskamp)
12 februar: Vålerenga - Tromsø 0-3 (treningskamp)
18 februar: Tromsø - Rostov 2-2 (treningskamp)
4 mars: Bodø/Glimt - Tromsø 4-1 (treningskamp)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Morten Gamst Pedersen er med sine 36 år den eldste spillere på dette Tromsø-laget, men det er absolutt ingen grunn til å undervurdere veteranen. Med sin presise venstrefot slo han i fjor hele 10 målgivende pasninger - noe som var mest i hele Eliteserien. Om ikke Tromsø skaper allverdens i åpent spill, vil det bli farlig hver gang de får en dødball og Gamsten stiller seg opp.


IK START
Start kan nesten stille toppet lag i denne kampen. Kun Damion Lowe er ute - av det som er regnet som vårt sterkeste lag. Det er veldig leit at Lowe er ute etter en meget solid vinter av vår midtstopper fra Jamaica. La oss håpe han er klar til neste seriekamp om 3 uker. Trolig er det Henrik Robstad som tar plassen ved siden av Simon Larsen i denne kampen, men også Michael Ogungbaro kan brukes på den plassen.. 

Dette er laget vi trolig starter med mot TIL: (4-3-3)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Henrik Robstad
Elliot Käck

Isaac Twum
Afeez Aremu
Tobias Christensen

Aron Sigurdarson
Kristjan Floki Finnbogason
Kevin Kabran

NOEN TANKER TIL SLUTT

Da var ventetiden på nytt over og du verden hvor mye som har skjedd siden sommeren 2017. Nye eiere, mange nye i administrasjonen, en hel haug av nye spillere og forventninger til laget av både supportere og eksperter rundt om i landet. 

Hvis vi ser på det laget som trolig starter mot TIL og det laget som startet siste serierunde i 2017 så er det kun tre spillere som startet i Bergen og som starter til søndag. Det er Simon Larsen, Tobias Christensen og Floki Finnbogason. Fem av spillerne er helt nye og de tre siste er spillere som har spilt flere år i klubben. Da er det klart at det hersker stor usikkerhet til hvordan laget vil gjøre det denne sesongen.

Det som dog er annerledes denne sesongen i forhold til tidligere er at vi har hentet spillere som var ettertraktet av andre klubber. Vi har hentet spillere som har bevist noe - og som man dermed kan forvente endel fra. I tillegg har vi hentet unge spillere. Trolig starter vi med Twum, Aremu og Christensen på midtbanen. Disse er henholdsvis 20, 18 og 17 år gamle. Lykkes disse i Start-drakta vil de tiltrekke seg oppmerksomhet fra store klubber i Europa. Christensen står allerede på notatblokka til flere toppklubber. 

Det hjelper dog ikke med ung alder og et godt talent hvis man ikke får vist det, så disse tre gutta må som alle andre virkelig bevise noe denne sesongen. Det er ingen snarveier til de store klubbene og kun gjennom godt spill i Start-drakta kan det åpne seg muligheter. 

En annen nykomling er Aron Sigurdarson - som vi nylig hentet fra Tromsø. Jeg har skrevet forhåndsrapport i flere år nå og for to år siden skrev jeg et stykke foran kampen borte mot Tromsø i 2.serierunde. I det stykket hadde jeg også et segment med tittelen "Pass på denne spilleren", og der skrev jeg følgende:

"Aron Sigurdarson! Merk deg navnet.. Han scoret et glimrende mål mot Molde og vil bli en profil i Tippeligaen 2016. Han scoret også 2 mål i generalprøven mot Brann for et par uker siden. Han fikk også sin debut på A-landslaget i kampen mot USA i slutten av januar. Han scoret også for Island i denne kampen. Dette er en formsterk spiller med godt tempo og god teknikk som helt sikkert vil gjøre det bra for Tromsø denne sesongen."

Nå skal det sies at Sigurdarson ikke helt slo til i TIL-trøya, men det er ingen tvil om at dette er en spiller med kvaliteter og jeg gleder meg til å se han herje på høyrekanten på dette Start-laget. Jeg tror også at han er meget motivert for å vise seg litt ekstra fram mot gamle lagkamerater.

Det har ikke blitt spilt en eneste kamp av årets eliteserie, men det blåser en positiv medvind i og rundt klubben. Og det er ingenting som tyder på at det er en kortsiktig vind som er forbi i løpet av kort tid. Da våre nye eiere kom inn i sommer så forpliktet de seg for å bidra i de neste 10 årene - minst.
Det første de gjorde var å bygge en solid grunnmur gjennom å hente dyktige folk i administrasjonen. De kom med et ultimatum om at Even Brandsdal måtte bli med for at de i det hele tatt skulle involvere seg. De ville ha en dyktig leder som kunne få klubben opp og fram. 

Nesten ukentlig kommer det nye sponsorer til, mange er med på en minimum 3-årsavtale. Start vil at sponsorer tenker langsiktig når det gjelder sitt engasjement i klubben. 

I tillegg har de hentet unge og talentfulle spillere som er sultne på å vise seg fram. De hentet ikke spillere som kanskje hadde et navn, men som ville til Start for å hente noen gode penger mot slutten av karrieren. Nei, her er det spillere som VIL vinne - og som vil bli med å bygge opp Start til en toppklubb. 

Dette er en klubb som er på vei mot noe stort - men alle vet at vi har en stor jobb foran oss. Man kan ikke forvente toppstrid med en eneste gang. Det kreves langsiktighet og tålmodighet og her håper jeg hele Sørlandet er enige. La oss bli med på reisen med Start - selv om det tar noen år.

Tidligere har mange sørlendinger snudd ryggen til klubben med en gang man opplevde litt motgang. La oss vise oss som noe helt annet enn det vi har vist i de siste 10 årene.

Start er på vei mot noe stort, men man kan ikke forvente at man lykkes umiddelbart, så dersom det skulle bli noen tap her og der så må vi ikke gi opp. Start trenger oss langsiktig og ikke kortsiktig. Om ikke du vil tatovere inn klubblogoen, så bestem deg nå for at du vil bli en tålmodig supporter som vil gjøre ditt beste for å hjelpe klubben opp og fram.


Jeg har enorme forventninger til det som kommer. Ikke bare mot Tromsø på søndag, men utover sesongen og inn i framtiden. Jeg tror helt klart at Start vil bli et topplag i Norge igjen, og den reisen vil jeg bli med på - selv om det tar litt mer tid enn jeg skulle ønske.

Kom på kamp søndag klokka 18 - uansett om det snør eller blåser! Og ikke minst - bli med på reisen mot toppen av norsk fotball. Jeg har aldri gledet meg mere til en ny sesong enn det jeg nå gjør. 

Håper det er mange av oss som tenker slik. 

God kamp alle Start-venner og måtte vi sende TIL hjem med bakoversveis og 0 poeng!


FRA OVER THERE, 

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: