Vant kampen om Kabran

Den svenske angripene Kevin Kabran har skrevet under for Start.

Annonse:


Start har idag skrevet en treårskontrakt med den svenske angriperen/vingen Kevin Kabran. Han kommer fra Superettan-klubben IF Brommapojkarna.

- Klubben har vist stor interesse for å få meg hit. Jeg har fått et bra inntrykk av klubben og deres ambisjoner. De vil bli en toppklubb i Norge, og jeg vil være med på den reisen, sier Kabran.

- Jeg er veldig fornøyd, jeg hadde ikke trodd det var mulig for oss å hente ham hit, sier en smørblid Start-trener Mark Dempsey.

Se videointervju med Kabran og Dempsey nederst i saken.

Kabran startet karrieren i Boo FF, før han som 17-åring gikk til Vasalunds IF. I 2014 ble han hentet av den nederlandske klubben FC Den Bosch.

Etter ett år i Nederland vendte Kabran tilbake til Vasalunds IF i 2015.

I 2017 ble han kjøpt av Superettan-klubben IF Brommapajkarna.

Kabran imponerte stort i 2017-sesongen på nest øverste nivå i Sverige. Han endte med 11 mål og tre målgivende pasninger på 28 kamper fra start. 

Det gjorde at blant annet Allsvenskan-klubben Östersunds FK, laget som i februar møter Arsenal i sluttspillet i Europa League, var villig til å sette ny overgangsrekord for å sikre seg ham.

IMG_0544
SKREV UNDER: Her skriver Kevin Kabran under kontrakten med Start. Koordinator Øyvind Evjen sjekker at alt er i orden.

Drakamp

Nå er det klart at Kabran har valgt Start som neste stoppested.

Sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, er fornøyd med å ha sikret seg Kabrans underskrift.

- Jeg særdeles fornøyd med å få avtalen i havn. Det var egentlig først de siste tre-fire dagene vi forstod det kunne gå vår vei. De siste par døgnene har det også vært enormt press på spilleren fra andre klubber. Det at vi klarer å utkonkurrere en klubb som Östersunds om underskriften hans viser at våre ambisjoner har nådd ut i Skandinavia, sier Karlsen.

Hvordan har Start klart å vinne drakampen om ham?

- Vi har jobbet med denne overgangen i to måneder. Da jeg sa til Mark at han stod på vår liste mente han at det ikke var realistisk å få ham. Det ga meg mer energi til å forsøke å få det til, for å motbevise ham. Overgangen for Elliot Käck har også bidratt, han har snakket med Kevin om klubben, sier Karlsen og legger til:

- Vi må også takke eierne i Start En Drøm som har backet oss i den lange prosessen her. Det har vært mye frem og tilbake, men de har stått støtt bak oss hele veien, det er vi veldig takknemlige for. 

Vil du se Kabran og resten av "Nye Start" på Sparebanken Sør Arena? Bestill sesongkort her.


Annonse fra Obos-ligaen: