Vålerenga - Start 3-2

Til tross for en skikkelig sluttspurt endte det med tap i Oslo. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag kveld møttes Start og Vålerenga på Intility Arena. Start kunne se tilbake på tre strake seiere i serie og cup, mens Vålerenga var revansjesugne etter tre strake tap.

Start må klare seg uten Kevin Kabran, Espen Børufsen og Andreas Hollingen, men ellers er alle spillerne tilgjengelige for Kjetil Rekdal.

Starts lag:

Jonas Deumeland - Simon Larsen (Robstad fra 63), Damion Lowe, Espen Hammer Berger - Eirik Wichne, Afeez Aremu, Erlend Segberg (K), Elliot Käck - Herolind Shala, Adeleke Akinyemi (Bringaker fra 77), Tobias Christensen (Sandberg fra 73)

Innbyttere: Håkon Opdal, Henrik Robstad, Isaac Twum, Adnan Hadzic, Mathias Bringaker, Niklas Sandberg, Ibrahim Arafat Mensah.

Vålerengas lag:

Adam Larsen Kwarasey- Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Sam Adekugbe- Muhammed Abu (Horn Myhre fra 84), Daniel Fredheim Holm- Bård Finne, Erik Israelsson (Grødem fra 77), Chidera Ejuke (Dønnum fra 71) - Sam Johnson

Innbyttere: Kristoffer-August Sundquist Klaesson, Felix Horn Myhre, Ivan Näsberg, Magnus Lekven, Magnus Grødem, Aron Dønnum, Abdisalam Ibrahim

• Pause: 1-0

• Intility Arena

• Eliteserien, runde 24

• Dommer: Dag Vidar Hafsås

• Gult kort: VIF: Abu (37 min), Israelsson (64) START: Robstad (73)

• Rødt kort: Ingen

• Mål: 1-0 Sam Johnson (25), 2-0 Sam Johnson (56), 2-1 Mathias Bringaker (87), 3-1 Bård Finne (89), 3-2 Herolind Shala (90)

• Tilskuere: 8200

5 min: Jevn og ganske rolig start på kampen på Intility Arena. Mange Start-supportere er på plass i Oslo idag!

6 min: Tobias Christensen driver fremover med ballen og får løsnet et skudd fra 16 meter. Det redder keeper greit, men bra initiativ fra 18-åringen.

8 min: Start har tatt styringen her nå. Spiller seg fint frem til et innlegg fra venstre, men keeper kommer ut og fanger innlegget rett foran foten til Akinyemi. Oppløftende åpning av Start her.

9 min: Start får kampens første corner. Simon Larsen går opp og header, men ballen går utenfor.

15 min: Start har vært nærmest det første kvarteret her. Vært nære et par ganger.

16 min: Vålerenga slår inn foran mål og Lowe takler ballen ut til corner, men såpass nære mål at det går et lite gisp gjennom publikum.

21 min: Vålerenga har tatt over mer av initiativet nå, men uten å skape noen store sjanser foreløpig.

25 min: 1-0. Vålerenga spiller seg igjennom. Deumaland får en hånd på skuddet til Johnson, men det daler likevel ned mot mål. Simon Larsen prøver å redde ballen på streken, men headingen hans ender opp i nettet.

31 min: Start får frispark i god posisjon. Simon Larsen prøver seg, men skuddet går i muren.

33 min: Start har svart bra etter baklengsmålet. Spiller seg frem til en corner, den heades ut i returrommet der Christensen venter. Han drar til på direkten, men skuddet går et godt stykke over mål.

Pause: En jevn omgang, der Start lenge så ut som det farligste laget. En glipp i forsvaret, der Hammer Berger sklir, ble utnyttet av Vålerenga, og dermed står det 1-0.

51 min: Vålerenga med et par farlige gjennomspill i starten av omgangen, men Damion Lowe rydder opp på mesterlig vis begge gangene ved hjelp av farten sin.

55 min: Vålerenga får en stor sjanse når Ejuke slår en frekk tunnel og kommer til skudd fra 16 meter, men Deumeland redder fint.

56 min: 2-0. Johnson får stå helt alene på bakerste stolpe og heade inn et innlegg fra Finne.

62 min: Shala løper over halve banen og kommer seg nesten helt alene med keeper, men VIF-stopper Carvalho tar han igjen i siste liten og får skubbet ham bort fra ballen.

68 min: Der er vi fryktelig nære redusering! Aremu går høyest på et frispark og header ballen mot lengste hjørne. Ballen går forbi keeper men lander like utenfor mål.

76 min: Gult kort til Henrik Robstad, men VIF klager fordi dommer ikke lar dem få fordel ettersom ballen til slutt ender opp hos Finne i god posisjon.

81 min: Dønnem drar seg innover i banen og skyter like utenfor fra snaue 20 meter.

87 min: 2-1!! Superinnbytter Bringaker dukker opp inne i feltet og banker inn reduseringen. Kan vi en ordentlig sluttspurt her nå!

88 min: 3-1. Men så scorer Finne for VIF like etter. Får et innlegg fra høyre og banker ballen pent nede i hjørnet på volley.

90 min: 3-2. Ellevill avslutning her. Shala drar seg inni feltet og banker inn 3-2!

Slutt: Start trykket på for utligning på slutten og fikk flere farlige dødballer. Dessverre ble det ikke uttelling, og det ender dermed med tap.

Start leverte en varierende kamp, der laget tidvis styrte kampen, men innimellom slapp Vålerenga for lett til. Alt i alt var det muligens fortjent at hjemmelaget vant, men en imponerende sluttspurt holdt på å redde et poeng.

Neste kamp for Start er neste søndag, 7. oktober, hjemme mot Sarpsborg.