Unge Start-gutter på talentleir

Landets største talenter i 2007- og 2008-kullene har nylig vært samlet på Equinors talentleir i Østfoldhallen. Marius Nordal fra Start G16 (t.v) og Henrik Haraldsen fra G15 deltok på talentleiren, som er en del av landslagsskolen.

Annonse:

- IK Start har som mål at vi alltid skal ha spillere representert på landslag og talentleirer. Denne gangen hadde vi Marius og Henrik som gode ambassadører for oss. Det er to spillere som hele tiden tar læring og ønsker å bli bedre, sier utviklingsleder i Start Tomi Markovski.

Leiren er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter. Her møtes 150 av Norges største talenter til treninger og interne kamper over flere dager. Her får talentene oppfølging av landslagstrenere, samtidig som de også lærer av hverandre. 

Marius Nordal, som signerte proffkontrakt for Start i går, har vært på to samlinger tidligere. Det unge talentet begynner å kjenne lagkameratene på landslaget godt, og tar med seg mange gode opplevelser fra dagene i Østfoldhallen:

- Det er lærerikt å være på samling, og ikke minst gøy. Jeg spilte en god kamp på torsdag og scorte to mål. Nivået er høyt når en trener med de beste i landet på samme alder. Jeg tar med meg mange gode erfaringer hjem, sier 16-åringen. 

G15-spilleren Henrik Haraldsen har, som Marius, også gode erfaringer fra talentleiren:

- Det var gøy, lærerikt og inspirerende å være på samling. Jeg er fornøyd med samlingen, og tar med mange gode opplevelser og referanser med tilbake til klubb og hverdag. Det som er bra med talentleir er at man får se hva som kreves for å komme på et landslag. I tillegg får man motivasjon man kan ta med seg videre, forteller Henrik. 

- De får kjenne på et nivå som de kan ta med seg tilbake til klubbhverdagen. De får dele opplevelsene med lagkameratene noe som igjen kan skape ekstra motivasjon for å jobbe hardere, sier Markovski og fortsetter:

- Vi ønsker å utvikle spillere opp til dette nivået regelmessig, det er viktig for oss som klubb, og ikke minst for spillerne som får referanser og erfaringer fra et nasjonalt toppnivå. 

Annonse fra Obos-ligaen: