Ugland blir med videre

Den lovende midtbanespilleren Mikael Ugland har signert en ny kontrakt med Start.

Annonse:

- Det er veldig deilig å få kontrakten i boks. Jeg har brukt litt tid på å ta denne avgjørelsen. Jeg har snakket mye med trenerne i Start, og jeg er trygg på at jeg har tatt det rette valget for meg og min utvikling, sier Mikael Ugland.

19-åringens forrige kontrakt gikk ut denne uken, men nå har han skrevet under en kontrakt ut 2021.

- Vi gleder oss over at Mikael har valgt å bli i Start. Spesielt de siste månedene har han utviklet seg med stormskritt, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

- Mikaels talent har alltid vært kjent, og tilbakemeldingene fra trenerteamet den siste tiden har vært svært positive. Som de fleste vet har han allerede fått noen innhopp i OBOS-ligaen denne sesongen, og den neste naturlige milepælen er å finne en plass i startoppstillingen, sier Karlsen og legger til:

- Det er blir spennende å følge Mikael i månedene og årene fremover. Han har alle forutsetningene til å bli det neste lokale referansepunktet i Start.

start tromsdalen ntb scanpix 14
Mikael Ugland under kampen mot Tromsdalen i august.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 

Har gått gradene i Start

Ugland startet fotballkarrieren i Våg, men har vært Start-spiller siden 2011. Han har vært fast på aldersbestemte landslag helt fra G15-landslaget og spilte senest EM-sluttspill for G19-landslaget i sommer. Totalt har det blitt 53 kamper med flagget på brystet for Ugland.

I Start står han med fire innhopp i OBOS-ligaen i år, etter at han i fjor var på utlån i Fløy i 2.divisjon.

Nå ser han frem til å utvikle seg videre i Start.

- Nå er målet å bidra til at vi rykker opp til Eliteserien, og jeg håper å få bidra ennå mer på banen. Jeg har fått en utviklingsplan fra trenerteamet og jeg skal jobbe hardt for å forbedre meg slik at jeg gjør meg fortjent til mer spilletid, sier han.

Ugland, som fullførte videregående skole i vår, ser tilbake på et 2019 som ikke bare har vært en dans på roser. Sykdom, varierende prestasjoner, og tøff konkurranse om spilletid på midtbanen, har gjort at 19-åringen har fått spille mindre enn han hadde håpet på før sesongen.

- Det har gått litt opp og ned for meg i år, men de siste ukene føler jeg at jeg har prestert mer stabilt. Jeg har også fått gode tilbakemeldinger fra trenerne, både for prestasjonene på trening og i kampene for Start 2, sier han.

Ugland står med fem mål på 12 kamper for Start 2 i år, og senest på mandag ble han matchvinner da laget tok en viktig 1-0-seier mot Vindbjart i Vennesla.

Nå håper han å banke hardere på førstelagsdøra fremover, slik at han kan få vist frem sitt giftige skuddbein også i OBOS-ligaen.

- Jeg har vært i Start siden jeg var 11 år gammel, og hele tiden hatt som mål å bli førstelagsspiller. Det at klubben viser at de ønsker å satse på meg gir meg mye motivasjon til å stå på videre, sier han.

Ugland og Christensen
Mikael Ugland (t.v.) og Tobias Christensen har fulgt hverandre på landslag i Start. Christensen forlot Start til fordel for Molde i sommer. Nå håper Ugland å få sitt gjennombrudd i Start-drakta. Her er de avbildet før 2017-sesongen. Arkivfoto

Banker hardt på døra

Trener Joey Hardarson gleder seg over at Uglands fremtid er avklart og at unggutten blir å finne i Start de neste årene.

- Det er veldig gledelig at han forlenger kontrakten, han er en ung og veldig lovende spiller. Han har vist mye positivt de siste ukene som gjør at han banker ganske kraftig på døra. Fortsetter han slik så blir det forhåpentligvis flere minutter på banen for ham utover høsten, sier Hardarson.

- Sesongen totalt sett har vært litt opp og ned for ham. Han har litt utfordringer med litt sykdom blant annet, men han har kommet seg ut av det, og han blir sterkere for hver dag som går. Spesielt den siste måneden har han vist solid fremgang, sier Hardarson.

Neste mulighet for spilletid for Ugland er bortekampen mot Strømmen 15. september. 

Annonse fra Obos-ligaen: