- Uden frykt i øyane

André Vaaler skriver om en spesiell gjeng, som skal synge Start-hymnen før Lillestrøm-kampen.

Annonse:

Supporterblogg fra André Vaaler:

For et snaut år siden fikk jeg en av mine største opplevelser på Sparebanken Sør Arena. Både tårer og latter presset på da Mark Bjorvand og en gjeng fra gruppa Sound of Happiness var forsangere på Starthymnen, Heltane fra Sørlandet.

Sanggleden, motet, optimismen, oppriktigheten og den ærlige framtoningen traff meg midt i mellomgulvet, og en OBOS-kamp mot Elverum ble plassert i det perspektivet som det fortjente. De store utfordringene i livet la denne gjengen igjen i spillertunnelen. Livsmotet og energien tok de med seg til kampstart!

Mot Lillestrøm er sangfuglene på plass igjen. La oss kaste beskjedenheten på fjorden og skape en allsang som Sør Arena aldri har hørt maken til!

Peter, Malin, Henning og Dan Ruben fra Sound of Happiness stiller alltid på kamp. De er blodfans! Mot Lillestrøm har de som nevnt med seg Mark Bjorvand. En Start-supporter som samler gjengen og synger sammen med dem. Ryktene sier at de er godt forberedt til denne kampen. De har garantert terpet like mye som Rekdal har terpet med første-elleveren mot kanarifuglene.

Hva er det med denne gjengen fra Sound of Happiness som får tårene til å trille,  motet til å vokse og gleden til å flomme over? Hvorfor er det så befriende å møte dem? Hvorfor sitter latteren så løst, og hvorfor slapper jeg litt mer av når dommeren blåser i gang kampen etter å ha vært sammen med dem? Det jeg merker, er at de berømte skuldrene faller på plass og gleden tar over for redselen for å tape.

Jeg tror det handler om at de gir seg hen til kampen på en åpen og ærlig måte og at de viser en sangglede som mangler sidestykke. De virkelig elsker klubben sin og de er ikke redd for å si det og vise det. Og selv om noen av dem kan være livredde for store forsamlinger eller høyder, så møter de alltid opp. De går hjem hvis det blir for mye og angsten tar over.

For meg er denne gjengen de virkelige Heltane fra Sørlandet og mot  Lillestrøm så handler det kanskje om at spillerne må ta opp hansken fra hymnesangerne ved kampstart, og gi seg hen til det viktige oppgjøret på den samme fryktløse, energiske, sangglade og innbitte måten.

Vi har ikke tid til å nøle nå. Her må alle kaste seg ut i det umiddelbart og legge all usikkerhet og uro i garderoben!

De fleste av oss har stått eller står foran oppgaver i livet som virker uoverkommelige. Forventningene serveres og kan sette seg som en klo i magen. Hva gjør forventninger med deg? Blir du trigga, blir du motivert eller blir du lamslått. Er du som jeg klar for utfordringer, men redd for å mislykkes?

Og ikke minst. Hva trenger du for å innfri? Hva slags mennesker trenger du rundt deg for å blomstre? For det er kanskje det å blomstre som alt handler om mot Lillestrøm. Kan det være så enkelt? Vi må ha et lag og et støtteapparat som blomstrer søndag ettermiddag!

Gjennom et 50 år langt liv har jeg skjønt at fotballspillere er som alle oss andre. Vi er forskjellige. Noen elsker utfordringer mens andre briljerer når rammene er trygge. Noen blir opphissa av at motstanderfansen roper ting du aldri ville ropt til noen andre, mens andre kan grue seg til børsen i Fædrelandsvennen.

Nå skal vi rett og slett banke Lillestrøm sammen. Det er det som er oppdraget. Vi kan gå til den oppgaven med forventninger som en tung sekk, eller vi kan legge alt dette fra oss og tenke at nøkkelen til seier er hengivenhet, humør, konsentrasjon, nøyaktighet og fryktløshet.

Det er utsolgt igjen og onde tunger i Markens, på arbeidsplasser, på butikken kan si: De fikser aldri det presset.

Hvorfor er det så viktig for folk å si det? Det er så vanvittig dårlig å skape mistillit og å spre den før en så viktig kamp.. Ingen av hymnesangerne kunne noensinne tenkt tanken og formidlet den.

Vi har et fantastisk lag nå. Et lag som vil bli bedre for hver eneste kamp. Det er ikke bare en haug med gode enkeltspillere, men en gjeng som vil få det til sammen.

La dem få merke at det er publikumsrekord mot Lillestrøm.

Og la hymnesangerne, hele Lund og fru Tønnesen i hagen på Korsvik få høre at sangen runger og at hele Sør Arena er klare for seier!


Heia Start


- André

Annonse fra Obos-ligaen: