Uavgjort tross Sawo- og Schulze-scoring

Zakaria Sawo og Eirik Schulze scoret begge i bortekampen mot Kongsvinger, men det holdt kun til 1 poeng for de gule og svarte

Starts lag:

Jasper Silva Torkildsen - Peter Reinhardsen, Luc Mares, Vito Wormgoor, Henrik Robstad - Tom Strannegård, Kristoffer Tønnessen, Emir Derviskadic - Mathias Grundetjern, Eirik Schulze, Zakaria Sawo.

Innbyttere: Basilio Ndong for Mathias Grundetjern fra 46

Jesper Gregersen for Emir Derviskadic fra 76

Sander Sjøkvist for Henrik Robstad fra 83

Mark Jensen, Sander Svela og Cameron Cresswell ubenyttede innbyttere.

Start skulle bygge videre på 6-0-seieren over Bryne forrige helg i bortemøtet med Kongsvinger, men det var Kongsvinger som kontrollerte de første minuttene på Gjemselund. Det ble en sjansefattig første halvdel, der Kongsvinger hadde mest ball. Start klarte ikke å skape noe annet enn halvfarligheter før lagene tok seg en drikkepause halvveis ut i førsteomgangen.

Like etter lagene startet opp igjen fikk Kongsvinger en stor sjanse etter et hjørnespark, men avslutningen gikk like utenfor mål. Men etter halvtimen spilt var det Starts svensker som skulle vise seg frem. Tom Strannegård la opp til veggspill og fant landsmannen Zakaria Sawo i feltet. Sawo snudde på ei femøring og banket i stedet ballen i mål og sendte Start opp i en 1-0-ledelse.

Men etter målet falt Start litt dypere i banen, og Kongsvinger fikk styre mer av spillet. De kom seg til et par halvsjanser, der bare et Start-bein gjorde at ballen ikke ble satt i nettet. Og på overtid i førsteomgang kom også utligningen, da Martin Hoel Andersen kriget inn ballen i mål etter et innkast. 1-1 ble også pauseresultatet, selv om tidligere Start-spiller Mathias Bringaker var nære på å få en heading på mål godt på overtid.

I pausen gjorde Start et bytte, og Basilio Ndong har kommet inn for Mathias Grundetjern. Vi er i gang igjen.

I andreomgang åpnet hjemmelaget også best, men ti minutter ut i omgangen dukket luftens baron, Eirik Schulze, opp og stanget inn 2-1-målet til Start etter innlegg fra Peter Reinhardsen. Samme mann fikk en flott sjanse da han plutselig kom seg i skuddposisjon og banket til på volley, men målvakten avverget.

Men 20 minutter før slutt dukket (selvsagt) Adem Güven opp og pirket inn utligningen for hjemmelaget. Surt, men langt ifra ufortjent. Start skapte noen farligheter mot slutten, der blant annet Tom Strannegård fikk en avslutning reddet på streken, men alt i alt var det ikke ufortjent at Kongsvinger beholdt ett poeng i sommersola på Gjemselund.

Kampen minutt for minutt

Litt fakta før avspark. Dagens hjemmelag er i formidabel form og har kun tapt én av de ti seneste kampene – borte mot den suverene serielederen Brann. De vant også det motsatte oppgjøret på Sparebanken Sør Arena med 1-0 etter mål av Adem Güven. Güven starter for øvrig på benken, mens tidligere Start-spiller Mathias Bringaker starter på topp.

Hjemmeformen for Kongsvinger er det heller ikke noe å si på – fem seire, tre uavgjorte og ett tap (mot Brann) har det blitt på de ni første kampene. Det gjør dem til ligaens fjerde beste hjemmelag (med en kamp mindre spilt).

Før dagens kamp ligger Start på en 7.-plass på tabellen med 29 poeng, mens Kongsvinger ligger på en 10.-plass med 26 poeng.

For Start er Vito Wormgoor inne for en suspendert Bjarni Mark Antonsson, mens resten av laget er uforandret fra 6-0-seieren over Bryne.

1 min: kampen er i gang

5 min: Det er hjemmelaget som har kommet best i gang her i solsteiken, men det har ikke blitt noen sjanser ut av det.

8 min: Så er det kanskje kampens største sjanse da Luc Mares sleivsparker ballen i egen 16-meter, men det blir heldigvis bare hjørnespark.

12 min: Dagens største sjanse til bortelaget når Schulze nesten får avsluttet et innlegg fra høyre, men det blir bare hjørnespark. Hjørnesparket ble det ingenting ut av.

14 min: Frispark til Kongsvinger i farlig posisjon - som det ikke blir noe ut av. Rett i muren.

17 min: Emir Derviskadic får avsluttet et innlegg fra Robstad med hodet, men det blir et stykke utenfor.

22 min: Vi nærmer oss halvveis i førsteomgang, og Start har kommet mer inn i kampen. Henrik Robstad skulle nok fått mer ut av en heading for kun et par minutter siden, mens vi også har kommet til et par andre halvsjanser.

24 min: Lagene tar en liten drikkepause i sommervarmen.

26 min: Vi er i gang igjen i Kongsvinger.

27 min: Så får Kongsvinger en sjanse direkte fra et hjørnespark. En god heading går like utenfor målet til Jasper Silva Torkildsen.

30 min: Så sitter den for Start. Tom Strannegård finner landsmannen Zakaria Sawo. Angrepsspilleren vender opp og banker inn 1-0 til bortelaget.

41 min: Ny sjanse til hjemmelaget. Ballen går via en Start-spiller og lander på nettaket til Jasper. Det er hjemmelaget som har hatt et lite trykk nå.

44 min: Så sitter utligner hjemmelaget ved Martin Andersen.

45 min: Det er lagt til tre minutt, og like etter vi har passert 45 får Kongsvinger en ny sjanse, men headingen går over mål.

Lagene går til pause på stillingen 1-1.

51 min: Jasper må jobbe litt for å holde Start inne i kampen, etter at Kongsvinger fikk en god sjanse fra innenfor 16-meteren. Fortsatt 1-1 i Kongsvinger. Hjemmelaget har startet best.

56 min: Så sender Eirik Schulze Start i ledelsen på et flott hodestøt. Innlegget kom fra Peter Reinhardsen. 2-1 til Start.

60 min: Klabb og babb i feltet til Start etter et Kongsvinger-innlegg. Tønnessen blir liggende nede, men kommer seg på beina igjen.

63 min: Så får Eirik Schulze en ny sjanse. Plutselig er han i skuddposisjon, men keeper avverger, og ballen går til slutt ut til hjørnespark.

66 min: Bringaker får en stor sjanse for hjemmelaget, men heldigvis går skuddet godt utenfor mål fra innenfor 16-meteren.

70 min: 2-2 ved Adem Güven

75 min: Start gjør et bytte. Emir Derviskadic går ut, inn kommer Jesper Gregersen.

78 min: Strannegård smeller til, men Kongsvinger redder på streken.

82 min: Henrik Robstad ut – inn kommer Sander Sjøkvist.

88 min: Et par halvsjanser til Start de siste minuttene. Kan vi få en liten sluttspurt?

90 min: Strannegård med et fint løp og får med seg Ndong på kanten. Vingen finner Kristoffer Tønnessen foran mål, men avslutningen fra Grimstad-gutten finner ikke nettmaskene.

Det er lagt til 6 min

Dommer blåser av kampen og lagene deler poengene. Takk for følget. Vi legger ut mer info om kampen på ikstart.no utover kvelden.