Tung ettermiddag på Gjemselund stadion

Det ble en tung ettermiddag i Kongsvinger. En svak førsteomgang ødela våre sjanser til poeng på Gjemselund.

Kongsvinger sto på motsatt banehalvdel i dagens OBOS-ligakamp på Gjemselund stadion. Etter fire spilte runder var det et møte mellom et hjemmelag som enda var ubeseirede i seriespillet, mens bortelaget kom med et håp om å ta med seg årets første seier hjem til Kristiansand.

På bortefeltet holdt omtrent 100 stykk med bortesupportere koken, og lagde det som var av liv på Gjemselund.

På banen kom Kongsvinger best i gang. Hjemmelaget traff tverrliggeren etter 7 minutter, etter å ha kommet seg rundt på vår venstreside og lagt inn. Kongsvinger fortsatte å kjøre kampen etter innledningen, men kom seg ikke til noe særlig annet en et par dårlig utnyttede dødballer.

Etter halvspilt omgang klaffet det bedre på hjemmelagets dødballer, men de fikk en scoring annulert for offside. Kun to minutter senere satt den dog for hjemmelaget. Eric Taylor satt inn 1-0-målet etter 26 minutter.

Hjemmelaget så seg ikke tilbake. 2-0 kom etter 34 minutter ved Lucas Ravn-Haren. 3-0 kom rett før pause, da Vegard Moberg scorte på straffe.

I pausen var vi nødt til å gjøre noen grep, og det ble foretatt tre bytter. Salim Nkubiri, Kaya Makosso og Kristoffer Hoven ble byttet ut, og Tom Strannegård, Marijan Cosic og Fredrik Pålerud kom inn.

I den siste omgangen hang vi bedre med, og kunne ha scoret ved flere anledninger. Mathias Grundetjern testet keeper med et langskudd etter omtrent halvspilt 2. omgang, men KILs sisteskanse hadde kontroll.

Deni Dashaev ble byttet inn etter 74 minutter, og etter kun sekunder på banen var han alene med keeper, men skuddet gikk over mål.

Etter 84 minutter var Pignatel Jenssen farlig frempå, etter at Eirik Schulze headet ballen ned til midtstopperen. Skuddet til Piggy ble blokkert og gikk til corner. Den påfølgende corneren traff hodet til Sira Hansen, men headingen gikk rett på keeper.

Kongsvinger hadde også sine farligheter i løpet av den andre omgangen, men hverken av lagene klarte å omsette sine muligheter. Dermed endte det med 3-0 til Kongsvinger, og vi jakter fortsatt årets første trepoenger.