Tror på Akinyemi-scoring

Supporterblogger Frank Thomassen gir deg sine tanker før Start - Odd mandag kveld.

Annonse:

FORAN START - ODD

Etter en positiv opplevelse i Drammen er det klart for ny og veldig viktig hjemmekamp mandag kveld mot Odd. Dette er også første mulighet til å se våre to nye spisser i aksjon på hjemmebane. Jeg tror vi får se Akinyemi-scoring mot Odd, og jeg håper mange tar turen til Sparebanken Sør Arena for å hjelpe Start-gutta til 3 viktige poeng mot Odd!


TABELLEN

10. Odd...19...6-5-8.....27-24...23 poeng

15. Start..19...4-4-11...16-36...16 poeng


ODDS BALLKLUBB

Odd har kjempet rundt midten av tabellen stort sett hele sesongen, og spiller stort sett jevnt med de fleste. De har dog hatt problemer med å avgjøre kampene sine og står derfor med kun 1 seier på sine 10 siste kamper. 5 av disse har endt med poengdeling og 4 har endt med ettmålstap. Så Odd er sjeldent et lag som lar seg utspille, og det er sjeldent de overkjører sine motstandere.

Ser vi på tabellen så er det 7 poeng ned til Start som akkurat nå ligger på nedrykksplass. Skulle det bli tap i Kristiansand, er luka ned kun 4 poeng og da kan det fort bli bunnstrid også for Dag Eilef Fagermos menn.

Rett før overgangsvinduet stengte hentet Odd et par spillere. Andreas Nordvik ble hentet fra danske Fredericia, mens Andre Sødlund kom fra Sandefjord. Ingen av spillerne startet i forrige seriekamp mot Glimt.

Samtidig har laget mistet Thomas Grøgaard til Brann og John Kitolano til Wolverhampton.

Til kampen mot Start soner viktige Jone Samuelsen karantene, mens Elbasan Rashani er tilbake igjen etter at han sonet karantene forrige runde. Laget har ikke spesielle skadeproblemer så bortsett fra Samuelsen kan nok Fagermo stille med et sterkt lag.

Toppscorer for Odd er Elbasan Rashnani med 6 scoringer og han har også flest målgivende (5). Best på altomfotball's spillerbørs er Jone Samuelsen med et snitt på 5.58, så helt greit at han soner karantene her.

Den omvendte kampen i Skien endte med 3-0 til Odd men dette ble en kamp som ble ødelagt av den høyst diskutable utvisningen av Lars-Jørgen Salvesen etter 40 minutter. Odds scoringer kom ved Broberg og Rashani (2).

Start har tatt i mot Odd 12 ganger i toppdivisjonen, og har vunnet 4 av disse. 2 kamper har endt med poengdeling, mens Odd har vunnet 6 ganger. Målforskjellen er 14-16.

ODD'S 5 SISTE KAMPER

1 juli: Tromsø - Odd 2-1 (serie)

8 juli: Odd - Lillestrøm 3-1 (serie)

5 august: Kristiansund - Odd 1-1 (serie)

12 august: Odd - Strømsgodset 2-2 (serie)

20 august: Bodø/Glimt - Odd 1-1 (serie)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN

Den spilleren vi absolutt må passe på her er Elbasan Rashani. Spissen har 6 scoringer og 5 målgivende så langt. Det gir 11 målpoeng. Nestemann i Odd er Martin Broberg med 8 målpoeng. Rashani har allerede scoret 2 ganger mot oss denne sesongen og er nok en spiller Start-gutta er motiverte for å stoppe.

IK START

Start spilte i en slags 3-5-2 formasjon i Drammen og det blir spennende å se hva slags formasjon Rekdal velger mot Odd. Børufsen er fremdeles skadet, mens Afeez Aremu og Tobias Christensen soner karantene. Trolig kommer Isaac Twum inn for Aremu, men Adnan Hadzic er også en mulighet.  

Ellers er Ibrahim Mensah spilleklar etter at arbeidstillatelsen gikk i orden, men jeg tipper at han starter på benken i denne kampen. Jeg tror vi starter med samme lag som mot Godset - bortsett fra at Twum tar Aremus plass. Da starter vi i en 3-5-2 formasjon med dette laget:


Jonas Deumeland


Simon Larsen

Damion Lowe

Henrik Robstad


Eirik Wichne

Herolind Shala

Erlend Segberg

Isaac Twum

Elliot Kack


Adeleke Akinyemi

Kevin Kabran

I FARESONEN

Mange spillere har nå fått en del gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.

Vår neste kamp spilles borte mot Kristiansund. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:

Start: Isaac Twum, Henrik Robstad, Elliot Kack

Kristiansund: Flamur Kastrati, Stian Semb Aasmundsen, Brent Lepistu, Amadou Diop, Sean McDermott

NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter en svak kamp mot Ranheim, så fikk vi servert omtrent årsbeste i 1.omgangen mot Godset. Vi gikk ut i ny formasjon og overrasket tydeligvis Godset som ikke fikk til mye mot Start. Vi scoret i tillegg et fint mål ved Kabran etter fint forarbeid av Adele Akinyemi og Shala.

Etter pause fikk Godset justert litt og var vesentlig bedre i 2.omgang. I tillegg virket vi litt slitne og dermed ble det et trykk mot Start-målet. Vi holdt godt unna helt til det kom et kremmerhus av en scoring fra midtstopper Glesnes. Man kunne nok presset litt bedre i forkant av scoringen, men det var et utrolig godt treff og utagbart for Deumeland. Mot slutten av kampen ble det veldig dramatikk da Deumeland fikk en smell i rygg/nakke og etter nesten 20 minutter ble han fraktet bort med ambulanse. Det endte imidlertid veldig godt og Deumeland ser ut til å bli spilleklar mot Odd.

Kampen ebbet ut med 1-1, noe som er et godt resultat for Start, og absolutt noe å bygge videre på. Hvis vi klarer å spille to omganger slik vi gjorde før pause burde vi ha gode sjanser til å ta mange poeng både hjemme og borte de siste 11 kampene.

Men først er det Odd som kommer på besøk. Odd er absolutt et lag som vi burde ha mulighet til å slå på hjemmebane. De mangler sin viktigste spiller og har kun en seier på sine 10 siste kamper. I tillegg så ser vi nå mye sterkere ut offensivt. Jeg gleder meg veldig til å se Adele Akinyemi i denne kampen og håper og tror at han får sin første scoring i Start-drakta her. I tillegg er Ibrahim Mensah spilleklar og det er veldig stor sjanse for at vi får se han også i denne kampen. Dette er gutter med fart, teknikk og x-faktor - og jeg tror begge disse vil bli viktige i sesongavslutningen.

Odd er derimot et lag som er vanskelige å spille mot. De er normalt gode bakover og det er bare 5 lag som har sluppet inn mindre enn laget fra Skien. Det betyr at vi må ta vare på sjansene våre, men at vi samtidig er veldig fokuserte bakover. Vi kan ikke gjøre dumme feil og må stoppe spesielt Rashani - som er den klart største trusselen i dette Odd-laget.

Det er ingen tvil om at Start er på gang. Vi ser bedre ut framover og vi ser spesielt at en spiller som Kabran nå virkelig begynne å vise kvalitetene som Start så da de betalte en stor sum for å sikre seg svensken. Med Akinyemi med seg på topp vil han trolig få litt mer rom også nå.

Det er nå mye kvalitet i dette Start-laget og vi har også mange gode alternativer å sette inn fra benken. Det vil skjerpe konkurransen i hele troppen og jeg tror Start vil ta mange poeng framover. Forhåpentligvis kommer den første seieren allerede mot Odd mandag kveld. 

Jeg håper mange Start-venner tar turen til Sparebanken Sør Arena og får med seg denne kampen. Start trenger all den støtten de kan i siste tredjedel av sesongen og nå har vi også grunn til å forvente godt spill av dette Start-laget. Vi har ikke tapt på hjemmebane siden 12. mai da Brann vant 1-0. Det er 5 kamper på rad uten tap. 

La oss håpe at det blir en ny 3 poenger mot Odd og at det blir ny publikumsrekord for sesongen. Odd har dette som en av sine borteturer og dermed vil det bli godt med lyd fra bortefeltet. La oss svare med massevis av Start-supportere på resten av stadion, og la oss hjelpe Kjetil Rekdal og hans gutter til 3 viktige poeng mandag kveld.


God kamp alle Start-venner!

- From over there -

Frank Thomassen

Annonse fra Obos-ligaen: