Vålerenga - Start 2-1

Vi tok ledelsen og burde scoret flere mål, men det ble tap i generalprøven. (Foto: Eurosport)

Start avsluttet sesongoppkjøringen i Oslo, der Vålerenga var motstander på Intility Arena. Til tross for 4-5 minusgrader i hovedstaden var banen i brukbar stand.

Fra før hadde Start møtt Donn, Fløy, Haugesund, Sandefjord, Arendal, Aalesund og Bodø Glimt til treningskamp, men kampen mot VIF var den første som gikk utendørs på norsk jord.

Laget

Start stilte uten Tobias Christensen, som ikke var helt 100 prosent etter kneskaden han pådro seg i Marbella. Daniel Aase, Rolf Daniel Vikstøl, Erlend Segberg, Andreas Hollingen, Andri Tryggvason og Mikael Ugland var alle fortsatt skadet.

Start stilte med følgende lag (1-4-3-3)

Håkon Opdal,

Eirik Wichne, Damion Lowe, Simon Larsen, Elliot Käck

Isaac Twum, Afeez Aremu,Adnan Hadzic.

Aron Sigurdarson, Kristian Floki Finnbogason, Kevin Kabran

Benken: Benjamin Boujar, Henrik Robstad, Espen Børufsen, Michael Ogungbaro, Abubakar Ibrahim, Lars-Jørgen Salvesen, Isac Lidberg.

Vålerenga: Adam Larsen Kwarasey - Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe - Abdislam Ibrahim, Daniel Fredheim Holm, Samuel Kari Fridjonsson - Simen Juklerød, Peter Godly Michael - Chidera Ejuke.

Slik var kampen

8 min: Lagene fikk begge frispark i ok posisjon med ett minutts mellomrom. Aron Sigurdarson prøver seg for Start, men skuddet går et godt stykke over mål. Like etter skjøt Fridjonsson rett i muren for Vålerenga.

13 min: God sjanse for Vålerenga. Juklerød kommer fri på høyre, legger ballen ut 45 grader, men skuddet blir blokkert av Start-forsvaret.

15 min: Ny mulighet til VIF. Innlegg slås hardt og flatt inn foran mål, Opdal dytter ballen ut i feltet, men Start får til slutt klarert.

23 min: Start bedre med nå. Har mye ball, og spiller seg frem til en corner. Ballen stusses mot mål fra første stolpe, men enkelt for VIFs keeper.

31 min: God mulighet. Kabran slår inn til Sigurdarson på bakre stolpe. Han prøver å heade ballen ned til Floki, men litt for upresist. Kunne kanskje avsluttet selv. Start det førende laget de siste minuttene.

35 min: Fint VIF-spill ender med et skudd fra rundt 16 meter fra Juklerød. Opdal redder greit.

39 min: Stor sjanse til VIF. Start slår en feilpasning på vei fremover. Ender med at Juklerød får skutt relativt upresset fra drøye 16 meter. Går utenfor Opdals mål.

44 min: Ejuke drar seg innover og skyter fra langt hold. Opdal har god kontroll, men må slå ballen ut til corner. Opdal bokser ut corneren etterpå.

0-0 til pause. Relativt jevnspilt omgang. Start har tidvis mye ball, men mangler litt presisjon i avslutningene og innleggene. Vålerenga nærmest scoring så langt, men heller ikke Oslo-laget har skapt mange store muligheter.

46 min: MÅL! Det tar bare rundt 40 sekunder av andre omgang før Floki sender Start i ledelsen. Nykommer Aron Sigurdarson slår en strålende stikker og Floki tupper ballen i mål, via keeper.

49 min: Utrolig at ikke det blir 0-2. Strålende Start-angrep avsluttes med et innlegg fra Sigurdarson som Floki header mot mål. Keeper redder, men Kabran drar til på returen fra fem meter. Skuddet reddes på streken! Strålende start på andre omgang av Start.

55 min: Vålerenga får frispark i veldig farlig posisjon etter at Hadzic drar ned en VIF-spiller like utenfor 16-meteren. Gult kort til Hadzic.

56 min: 1-1. Fredheim Holm skyter frisparket i keeperhjørnet. Opdal redder, men Abdislam Ibrahim er først på returen og setter inn returen.

58 min. Stor sjanse til Start. Bryter ballen på midten, Hadzic driver fremover med ballen og spiller igjennom Kabran. Han slår ballen forbi keeper, men en VIF-forsvarer får beinet på ballen rett foran Floki, som hadde åpent mål.

60 min: Bytte for Start. Aron Sigurdarson går ut, inn kommer Espen Børufsen.

63 min: Bytte hos Start. Hadzic går ut, Ogungbaro kommer inn.

70 min: Litt knuffing mellom Nouri og Aremu langs sidelinjen. Temperaturen har økt de siste minuttene etter noen tøffe taklinger. Dommer roer ned spillerne.

70 min: Stor sjanse igjen for Start. Käck slår en strålende ball mot Kabran. Larsen-Kwarasey er på bærtur, men Kabran får ikke avsluttet i det tomme målet. Slår etterhvert et innlegg, som blir klarert ut.

72 min: Bytte. Lars-Jørgen Salvesen kommer inn for Isaac Twum.

75 min. Sjanse for Vålerenga. Juklerød blir spilt i gjennom, skyter med høyre fra rundt 16 meter, men Opdal redder greit.

78 min: Farlig frispark fra VIF. Finne skyter i muren, drar til på returen, men skuddet går via en Start-spiller og ut til corner.

82 min: Käck driver fint opp på venstre, kombinerer med Børufsen. Innlegget fra Børufsen går til Floki, som ikke får noe dreis på avslutningen på volley.

86 min. 2-1. Et skudd fra 20 meter går i stolpen, men returen faller rett i beina på Sam Johnson, som enkelt setter ballen i mål.

Slutt: Etter en ganske sjansefattig førsteomgang startet Start andre omgang strålende. Kunne scoret mer enn ett mål, men i stedet kom Vålerenga tilbake. Start hadde flere muligheter utover i omgangen, men det var Vålerenga som knep seieren like før slutt.