Viking - Start 1-2

Vi leverte en god første omgang og slo eliteserielaget Viking på Frøyland Stadion. Islendingene våre stod for målene. Arkivfoto

Start satt seg denne onsdagen på bussen vestover for å møte rivalene fra Stavanger under landslagspausen. Kampen ble spilt på Frøyland Stadion da lagene ønsket en kamp på naturgress.

Et startlag med fire seiere på de fire siste gjør ikke de store byttene i startoppstillingen. Midtstopper Damion Lowe er på landslagsoppdrag med Jamaica, noe som gir plass til Espen Hammer Berger i elleveren. Kristjan Floki Finnbogasson starter på topp, noe som ikke gir plass til Mathias Bringaker som starter på benken mot sine gamle lagkamerater i mørkeblått. Sander Sjøkvist slår også følge med Bringaker inn på benken, noe som gir plass til Isaac Twum. Forrige gang disse to lagene møttes i offisiell seriekamp var i 2016. Da trakk Viking det lengste strået i begge de to oppgjørene som endte 2-0 i Stavanger og 0-1 i Kristiansand.

Starts lag:

Alexander Pedersen - Eirik Wichne, Espen Hammer Berger, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad -  Adnan Hadzic, Erlend Segberg (K), Aron Sigurdarson, Kasper Skaanes, Isaac Twum - Kristjan Floki Finnbogason

Innbyttere: Afeez Aremu, Sander Sjøkvist, Mathias Bringaker, Kristian Strømland Lien, Johannes Eftevaag og Dirirsa Gamachis.

Vikings lag:

Amund Wichne – Sondre Flem Bjørshol, Sebastian S. Henriksen, Viljar Helland Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl – Kristian Thorstvedt, Fredrik Torsteinbø, Scott Vatne – Zymer Bytyqi, Jostein Ekeland, Zlatko Tripic (K)

Innbyttere: Iven Austbø, Nils Vallotto, Johnny Furdal, Tommy Høyland, Even Østensen, Sander Haugen, Usman Sale og Henrik Heggheim.

Start sparker i gang dagens kamp som ble utsatt 10 minutter.

1. min: Allerede etter 30 sekunder er Viking høyt oppe på Starts halvdel. Ballen blåser vekk i innleggsforsøket.

3. min: Start spiller seg flott opp rundt Vikings 16-meter. Nære på men avslutningen kommer aldri.

5. min: Eirik Wichne vinner et frispark for Start fra ca 20 meter etter felling fra Tripic.

6. min: MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Aron Sigurdarson setter ballen via muren i mål på det påfølgende frisparket.

7. min: Start med corner for første gang i kampen. Blir sendt rett i Vikingspiller og klarert.

10. min: Start har store deler av kontrollen innledningsvis i denne forblåste kampen. Mye høye baller og kaotisk.

11 min: Finnbogason blir spilt igjennom av Hammer Berger. Slår inn i feltet, men treffer ingen.

12. min: Bytyqi legger hardt inn igjennom feltet. Treffer en Startspiller som gir Viking sin første corner for kampen.

15. min: Tripic prøver seg på et langskudd fra drøyt 40 meter etter svakt utspill fra Pedersen. Avsluttningen går himmelhøyt over.

16. min: Bytyqi er prøver skuddfoten fra rett utenfor 16-meteren. Ballen ender i tverrliggeren.

19. min: Viking frempå igjen. Tripic driver fremover i Starts 16-meter. Bytyqi sleiver ballen utenfor via en Startspiller.

20. min: Viking har tatt over kampen. Vinden virker tydelig hemmende for spillet for Start som spiller første omgang i motvind.

22. min: Thorstvedt sender ballen utenfor etter oppspill av Ekeland.

24. min: Start får endelig igjen ballen. Robstad får slått inn fra venstrekanten, men blir for svakt langs bakken.

26. min: 0-2!!!! Start dobler ledelsen, i mot spillets gang vil noen kanskje si. Skaanes vinner ballen etter svakt utspark av Vikings keeper Wichne. Twum blir spilt igjennom og dribler forbi keeper. Finnbogason får æren av å kjempe ballen i mål fra få centimeter.

29. min: Robstad vinner frispark fra skrå vinkel på venstrekanten. Sigurdarson sender frisparket over rett over mål.

34. min: Start har igjen tatt kontroll på kampen. Det er en del høye baller og dueller, men når Start får ballen ned har de god kontroll.

37. min: Sigurdarson prøver seg igjen! Ballen ender hardt over mål for Starts store formspiller etter å ha blitt spilt opp av Skaanes.

40. min: Start beholder ballen mot slutten av omgangen. Lite press fra Viking. God kontroll inn mot pause.

43. min: Start får corner etter forsøk fra Robstad. Sendes nokså svakt og lavt inn på første. Blir klarert.

44. min: Viking vinner frispark på høyrekanten. Bytyqi blir lagt i bakken. Tripic slår den inn på bakre men treffer ingen.

45. min: PAUSE. Start går i garderoben med en ledelse på to mål. En noe rotete omgang, med en del høye baller og dueller. Vinden får ta sin del av ansvaret, men også tydelig at det er to kunstgresslag som møter hverandre på denne naturgressmatta.

2. omgang

46. min: Start gjør ett bytte. Start: Joachim Jørgensen ut – Johannes Eftevåg inn.

47. min: Wichne vinner frispark på starts 16-meter etter høyt spark fra Østensen.

50. min: Viking vinner frispark på venstrekanten. Blir slått inn, men klareres ut før Pedersen får tak i ballen.

52. min: Start fortsetter taktene fra første omgang. God kontroll

53. min: Hammer Berger får gult kort når han river ned Høiland på venstrekanten. Det påfølgende frisparket blir slått inn i Starts 16-meter resultatløst.

54. min: Start vinner corner. Blir headet i tverligger og ned. Er den inne? Har ingenting å si da det blir blåst offside.

56. min: Viking frempå foran Starts mål. Ender opp i corner. Headingen til Thorstvedt ender opp i hanskene til Pedersen.

58. min: Ny vikingcorner. Sendt rett over. Østensen skyter og Pedersen redder. Ny corner, men går rett igjennom. Skjer mye foran Starts mål.

60. min: Start gjør et bytte. Kaptein Segberg gå av banen til fordel for Sander Sjøkvist. Robstad overtar kapteinsbindet.

61. min: Vikstøl får gult kort etter kraftig duell med Wichne. Helt fortjent til den gamle starteren.

62. min: Start spiller seg opp på venstrekanten. Finnbogason legger flott inn på bakre, men mangler mottaker.

65. min: Der står det 1-2. Ekeland setter ballen forbi Pedersen.

66. min: Viking gjør et dobbeltbytte.

67. min: Start vinner corner. Sigurdarson slår på Hadzic som header denne over.

69. min: Finnbogason i fint driv fremover med Heggheim på slep. Ender opp med gult kort til Vikingspilleren og frispark til Start. Ender opp i ingenting.

70. min: Vallotto prøver seg fra venstrekanten. Ender opp utenfor. Farlig

71. min: Viking gjør et dobbeltbytte.

73. min: Start gjør et bytte. Dirirsa Gamachis kommer inn for Eirik Wichne.

75. min: Hadzic vinner frispark etter takling fra Sale. Bryter opp en periode med mye Viking.

78. min: Her var det mye rart forsvarsspill. Viking frempå med flere mann, men får ikke mer enn en corner. Påfølgende skudd blir sendt over tverrliggeren fra 12-13 meter.

79. min: Flott redning av Pedersen. Sale får stå alene på 6-7 meter, men sender rett på keeper.

82. min: Start får beholde ball mer og mer. Får til mer enn tidligere i omgangen.

83. min: Start gjør et bytte. Kasper Skaanes forlater banen til fordel for Kristian Strømland Lien.

85. min: Kampen ser ut til å ebbe ut i seier for Start. Lite som skjer i kampen.

88. min: Sjøkvist driver fremover i banen. Med manglende pasningsalternativer sender han ballen fra 20 meter høyt over mål.

89. min: Hadzic lager frispark på Vikings høyrekant. Furdal sender denne knallhardt inn på Høiland som sender denne over.

90. min: SLUTT! Start reiser hjem til Kristiansand med en flott seier over Viking.

Start hadde god kontroll i en nokså forblåst første omgang. Lagets store formspiller, Aron Sigurdarson, sendte laget i føringen etter bare 6 minutter med et frispark via muren. Starts andre islending på banen, Kristjan Floki Finnbogason, fikk æren av å skli inn mål nummer to for Start. Andre omgang var mer preget av Viking. Redusering kom i det 65 minutt fra Vikings Jostein Ekeland. Dermed kan Start sette seg på bussen med seier i en kamp hvor lagene hadde hver sin omgang.

Neste kamp for Start spilles borte mot Kongsvinger på Gjemselund lørdag 15. juni klokken 15:30

Neste hjemmekamp i OBOS-ligaen er mot Notodden lørdag 22. juni klokken 15:30.

Publisert: 05.06.2019, oppdatert: 06.06.2019
Skrevet av: Tobias Bjerkholt Svensson