1-1 i generalprøven

Start leverte en oppløftende generalprøve mot Strømsgodset, men fortsatt er det litt som gjenstår før det offensive spillet sitter helt. Foto: Strømsgodset/godset.no.

Oppkjøringens siste treningskamp ble spilt i Drammen mot Strømsgodset. Start manglet fem spillere til kampen på grunn av landslagsoppdrag. Både Tobias Christensen, Mikael Ugland og Adnan Hadzic var i aksjon for U19- og U20- landslaget, mens Isaac Twum er med Ghana U23 og Damion Lowe med Jamaica.

Kjetil Rekdal valgte Sander Sjøkvist, som signerte proffkontrakt denne uka, på venstre vingback, mens Kasper Skaanes fikk tillit på venstre kant.

Rekdal debuterte som Start-trener mot nettopp Strømsgodset i juni i fjor, den kampen endte 1-1. Også høstens kamp endte 1-1.

Start ladet opp til kampen med Kick Off for 2019-sesongen kvelden før.

Starts lag (3-4-3):

Jonas Deumeland - Espen Hammer Berger, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad -Eirik Wichne, Erlend Segberg, Afeez Aremu, Sander Sjøkvist - Mathias Bringaker (Kabran fra 46, Finnbogason fra 72), Adeleke Akinyemi, Kasper Skaanes (Sigurdarson fra 62).

Innbyttere: Alexander Pedersen, Johannes Eftevaag, Kristjan Floki Finnbogason, Kevin Kabran, Aron Sigurdarson, Kristian Strømland Lien.

Strømsgodsets lag (4-3-3):

Myhra - Vilsvik, Glesnes, Sætra, Ringstad - Tokstad, Stengel, Sylla, Ovenstad (Pellegrino fra 62) - Spelmann (Pedersen fra 62) - Mos

Slik var kampen

10 min: Etter en rolig start på kampen der hjemmelaget har hatt mest ball får vi vår første mulighet. Skaanes gjør fint forarbeid på venstrekanten, slår ballen helt over til Wichne som kommer på løp bak i feltet. Han drar til på direkten, men ballen går via en Godset-spiller og ut til corner.

17 min: En svak klarering fra Robstad gir Godset en mulighet. Ballen spilles inn til Mos foran mål, men avslutningen går i stolpen. Nære der hjemmelaget.

21 min: Et Start-frispark svinges inn i feltet og Segberg rives ned. Blir blåst frispark like utenfor 16-meteren. Sander Sjøkvist banker til, men Myhra får slått ballen ut.

24 min: Stor mulighet for Godset. Innoverskrudd frispark går igjennom hele feltet og like utenfor Deumelands borterste stolpe.

30 min: Jevnspilt første halvtime i Drammen. Godset med mest ballinnehav i starten, men Start har kommet mer med etterhvert.

31 min: Fint angrep av Start. Skaanes spiller ut til Sjøkvist som utfordrer ned langs venstresiden før han slår lavt inn i feltet. Ballen ender hos Adeleke, som legger ballen ut til Segberg. Erlend får ikke noe bra treff på skuddet fra 16 meter og det går langt over.

35 min: Start med fin kontring. Adeleke slår inn på Bringaker foran mål, men han får ikke avsluttet. Wichne plukker opp ballen og legger ut til Aremu, men skuddet hans går i nettveggen.

40 min: Sjøkvist med flott langpasning i bakrom til Bringaker, men Myhra kommer langt ut og klarer ballen unna like foran Bringaker.

Pause: Alt i alt en positiv omgang av våre gutter. Kom bedre og bedre med i kampen etterhvert og skapte flere halvsjanser. Godset nærmest mål da Mos satte ballen i stolpen. Starts beste mulighet kom da Sjøkvist dro til på frispark fra 17 meter. Men fortsatt 0-0.

startgodset FOTO Strømsgodset2

51 min: Kabran viser seg fint frem. Drar seg forbi en mann og slår et innlegg inn bak forsvaret med yttersiden av høyrefoten. Adeleke nære på å nå først på ballen, men han vinkes av for offside.

54 min: Kjempesjanse! Adeleke drar seg fri og serverer Kabran på bakerste stolpe. Han slenger seg frem men klarer ikke styre ballen innenfor stengene fra 2 meters hold!

59 min: 1-0. Start best i starten av andre omgang, men så drar Tokstad til fra 22-23 meter og ballen fyker opp i lengste hjørnet. Flott scoring.

66 min: Kabran ligger nede med skade. Får tilsyn av fysioterapeut Pål Erik Pedersen.

68 min: MÅÅÅL! Kabran så ut til å måtte bytte, men han rekker å dunke inn 1-1 først! Vi bryter fint og Sigurdarson spiller Kabran igjennom. På første berøring skrur han ballen vakkert til side for Godset-keeper Myhra. 1-1.

72 min: Få minutter etter målet går Kabran ut, på grunn av skaden han pådro seg før scoringen.

82 min: Etter en frisk start på andre omgang har det roet seg kraftig ned nå. Start var det førende laget i andre omgang frem til Kabran satte inn 1-1. Nå er det Godset som har ballen mest, mens Start satser på kontringer.

Slutt: Det ender 1-1 i Drammen. En jevnspilt kamp, noe vi må være rimelig godt fornøyd med. Kabran med vår scoring, dessverre måtte han ut med skade like etter.

Etter at Strømsgodset var best i starten overtok vi mer etterhvert. Godset tok ledelsen mot spillets gang, men vi slo tilbake. Siste 20 minuttene ble sjansefattige.

Alt i alt en ok generalprøve mot et lag de fleste nok regner med kommer på øvre halvdel av Eliteserien.

Til Eurosport etter kampen oppsummerte Kjetil Rekdal på følgende måte:

- Dette var et steg fremover. Jeg synes vi gjøre en del bra i andre omgang, da gjør vi mindre feil. Og så har vi en del sjanser vi bør få mer ut av, oppsummerte Rekdal til Eurosport etter kampen.