a_TES4417

Tremålsseier i årets første test

Alagie Sanyang (t.h.) scoret de to første målene i vår 0-3 seier mot Vindbjart fredag kveld. Mathias Grundetjern scoret det tredje. (Foto: Tor-Erik Schrøder)

Fredag kveld spilte vi årets første treningskamp mot Vindbjart i Sørlandshallen.

Vi presset på fra start og fikk godt betalt. Allerede etter kun 2 minutter satt Alagie Sanyang ballen i nettet etter et nydelig innlegg av Jesper Gregersen. Vi fortsatte å ha mye ball og Adrian Nilsen prøvde seg på et langskudd etter 9 minutter, men som gikk like over tverrliggeren.

Etter 12 minutter var vi frempå igjen. Tom Strannegård dro seg fint inn mot Vindbjarts 16 meter og sendte en fin pasning til Alagie Sanyang. Alagie fyrte av, men den gikk like utenfor mål. Like etterpå skulle Alagie likevel få scoret sitt andre for dagen, da Deni Dashaev kom seg fri på venstrekanten og fant Alagie i feltet. Spissen satt den kontrollert i mål og 0-2 til Start.

Den første halvtimen hadde vi god kontroll på Vindbjart. Med flere gode muligheter foran mål hadde vi et solid overtak på kampen. I det 30 minutt ble Mathias Grundetjern spilt gjennom av Adrian Nilsen og gutten fra Flekkerøya satt ballen pent i Vindbjart-målet. Dermed kunne vi gå til pause med 0-3 etter en god første omgang.

Det var godt oppmøte på tribunen i fredagens kamp. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Vi gjorde fire bytter etter pause. Mark Jensen, Kalle Wallius, Sander Svela og Sander Richardsen kom innpå til andre omgang, mens Jasper Silva Torkildsen, Sander Sjøkvist, Tom Strannegård og Deni Dashaev gikk ut. Allerede i det 48. minutt var Kalle Wallius nærme med å sette ballen i mål fra spiss vinkel etter godt forarbeid at Mathias.

I det 60 minutt gjorde vi seks bytter til. Mapenda Mbow, Jesper Gravdahl, Altin Ujkani, Bjarni Mark Duffield, David Lunde og  Ousmane Dieng kom innpå, mens Luc Mares, Sivert Sira Hansen, Fabian Ness, Adrian Nilsen, Mathias Grundetjern og Alagie Sanyang gikk ut.

Som i resten av kampen, fortsatte vi å ha mye av ballinnhavet. I det 67. minutt slo Jesper Gregersen et flott innlegg, som Sander Svela fikk headet på mål, men Vindbjarts-sisteskanse fikk hendene på ballen. Fem minutter seinere prøvde Mapenda Mbow seg på et skudd fra langt hold. Han fikk godt treff, men ballen gikk like utenfor.

Vi fikk flere muligheter til å score de siste minuttene av kampen. Både Ousmane Dieng og Sander Svela var nærme med å sette mål nummer fire, men ballen ville ikke i mål. Det endte 0-3 til Start i Sørlandshallen der vi hadde god kontroll på Vindbjart.

Slik så vi kampen:

1` Da er vi igang med årets første treningskamp i Sørlandshallen. Kom igjen gutter!

2` MÅL! 0-1 Alagie Sanyang setter ballen i nettet før det er spilt to minutter!

9` Adrian Nilsen vender seg fint opp på midtbanen og fyrer av fra langt hold, men ballen sniker seg utenfor mål.

12` Tom Strannegård danser seg gjennom forsvaret til Vindbjart og får levert ballen til Alagie Sanyang som setter ballen like utenfor.

14` Sander Sjøkvist finner Alagie Sanyang i bakrom med en nydelig passning. Spisse prøver seg på en frekk volley som går like utenfor.

15` MÅL! 0-2. Deni Dashaev kommer seg fri på venstrekanten og finner Alagie Sanyang i feltet. Alagie setter ballen i nettet og noterer seg for sitt andre mål i kampen.

25` Mye positivt første 25! Vi skaper mye og holder Vindbjart godt i tøylene.

30` MÅL! 0-3. Der sitter det tredje endelig. Mathias Grundetjern spilles gjennom av Adrian Nilsen og setter ballen kontrollert i mål.

45` PAUSE Vi går til pause med en 0-3 ledelse.

46` 2. omgang er i gang!

48` Kalle Wallius og Mathias Grundetjern er tidlig i gang på høyresiden. Mathias får spilt gjennom Kalle i feltet som avslutter like utenfor fra spiss vinkel.

58` Sander Svela og Kalle Wallius kombinerer vakkert på høyresiden. Men en god blokkering av Vindbjart forsvaret forhindrer scoring.

62` Vi gjør 6 bytter.

67` Jesper Gregersen finner Sander Svela i feltet med et vakkert innlegg. Headingen ender hos keeper.

72` Vår prøvespiller Mapenda Mbow vinner igjen ballen etter en corner og fyrer av et godt skudd fra langt hold, som går like utenfor mål.

85` Nærme igjen! Sander Richardsen fører ballen fint opp i banen før han avleverer til Sander Svela som fyrer av et godt skudd. Vindbjart sisteskanse varter opp med en god redning og forhindrer 0-4.

90` Årets første ender 0-3. Vi har god kontroll på Vindbjart gjennom hele kampen og skaper en haug med sjanser.

Publisert: 02.02.2024, oppdatert: 11.02.2024
Skrevet av: Marcus Petterson & Vetle Stousland