Toppscorer og publikumsfavoritt - men ingen kunstekspert

Her står Jonatan Braut Brunes med beviset på at han var Starts beste spiller i 3-2-seieren over Skeid 25. april. Mot Raufoss kommende torsdag får han et nytt bilde for hat-tricket mot Sogndal 15. mai. (Foto: Egil Olsen).

Annonse:

Jonatan Braut Brunes har scoret fem mål på Starts to siste hjemmekamper, og blitt kåret til beste spiller i begge. Det har gitt ham to bilder signert kunstneren Per Ove Sødal, levert av Lund rammeverksted.

- Jeg er ingen ekspert på malerier og kunst. Men jeg synes dette er fint, sier 21-åringen når han mottar bildet for de to målene og dermed bestemannspremien i 3-2-seieren over Skeid 25. april.

- Kan bli julegaver

Jonatan Braut Brunes fulgte opp de to målene mot Skeid med én nettkjenning i 3-0-seieren over Grorud 8. mai. En uke senere gjorde han sitt andre hat-trick for sesongen, da Sogndal ble banket 5-1 på Sparebanken Sør Arena. Dermed banens beste igjen, og nytt bilde.

- To bestemannspremier på tre hjemmekamper, det kan bli mange bilder på deg i år…

- Det er jo å lov å håpe, det er kjekt å få bilder. Dersom det blir flere på meg fremover, så kan det være at de blir julegaver på slutten av året, ler Braut Brunes.

Seks mål på tre kamper

Jonatan Braut Brunes er per dato toppscorer i OBOS-ligaen med ni mål. Han har altså scoret seks på de tre siste kampene (2,1,3).

- Ja, det har gått godt for meg  i sesonginnledningen. Etter hvert har vi også begynt å plukke godt med poeng. Tre seirer på rad nå håper jeg vi kan bygge videre på, sier storscoreren fra Bryne. Han vil snakke minst mulig om hvilke mål han har satt seg for sesongen.

- Jeg har sagt før at jeg tar kamp for kamp. Jeg synes det blir litt dumt å si at jeg skal score så så mange mål, og at laget skal ta så så mange poeng. Å gå og måle dette hele tiden tror jeg bare blir slitsomt. Det beste er å ha fokus på neste kamp.

- Supporterne er viktige

Kommende mandag drar Start til Trondheim for å møte Ranheim, et lag som har vunnet tre av sine fire siste kamper. Start er nummer tre på tabellen med 13 poeng, Ranheim nummer åtte med 10.

- Det blir en tøff kamp, som alle kampene i OBOS-ligaen er. Men jeg håper vi kan bygge videre på de tre seirene vi nå har, og at vi kan gjøre en ny, god kamp der oppe.

De ni seriemålene, og den generelt gode innsatsen, har gjort Jonatan Braut Brunes til en skikkelig favoritt blant Start-fansen.

- Det er selvsagt kjekt å bli satt pris på. Supporterne er veldig viktige for meg, så de setter jeg høyt. Når de støtter meg, så må jeg vise min kjærlighet til dem. Det skulle bare mangle, sier Jonatan Braut Brunes.

Annonse fra Obos-ligaen: