_TES0741

Tom Strannegård skriver fireårskontrakt med Start

Start er kommet til enighet med Stockholms-klubben AIK om en permanent overgang for Tom Strannegård. Opprinnelig hadde Kristiansands-klubben kun en låneavtale med AIK. Nå blir den 20 år gamle midtbanespilleren her de neste fire årene, ut 2026. (Foto: Tor Erik Schrøder.)

Annonse:

- Jeg er kjempeglad. Jeg har nytt hvert sekund siden jeg kom til Kristiansand og Start i sommer. Jeg mener Start er et veldig godt sted å utvikles og ta steg videre. Jeg merker at klubben har ambisjoner og noe bra på gang. Det jobbes veldig bra, og det var ganske enkelt å takke ja til å bli her i fire år til, sier Tom Strannegård, og legger til:

- Jeg ønsker å bidra til Starts videre fremgang, og at vi etter hvert spiller i Eliteserien. Alle i klubben har det som mål. Jeg vil spille så mye som mulig og kanskje ta neste steg i min karriere herfra. Jeg drømmer om å spille i de større ligaene ute i Europa. Det er så klart enklere å ta det neste steget fra Eliteserien. Drømmeklubben er Barcelona.

tempImageJr9TqW.jpg
Assistenttrener Endre Eide (28) er veldig fornøyd med at Tom Strannegård blir i Start de neste fire årene, ut 2026. Det eneste som gjenstår er å undertegne overgangspapirene, men det er kun en formalitet. (Foto: Egil Olsen).

Litt språkproblemer

Start hadde altså i utgangspunktet kun en låneavtale med AIK for Tom Strannegård ut 2022, men med opsjon på kjøp ut 2024. Nå er 20-åringen Starts eiendom i enda to år, ut i 2026.

- Jeg kjenner at jeg på den korte tiden jeg har vært her har utviklet meg både som menneske og fotballspiller. Jeg er også kommet inn i den norske livsstilen «lite bättre». Men jeg har hatt litt problemer med språket, dere har litt dansk uttale, smiler midtbanespilleren, som debuterte for Start mot Brann i Bergen 4. august.

Tom bor nå sammen med sin svenske kjæreste Hilda Lydahl (20) på hybel ikke langt fra Bertesbukta. Men snart flytter de inn i leilighet et annet sted på Lund. Hilda jobber i butikk i Vågsbygd, men skal etter hvert studere på Universitetet i Agder (UiA).

- Vi begynner å bli kjent i Kristiansand, alt man behøver finnes her. Vi går av til på kafé og ganske ofte i Aquarama og tar spa, badstue og isbad. Kristiansand er en perfekt by, sier Tom Strannegård.

Fornøyde ledere

Starts sportssjef Magni Fannberg og trener Sindre Tjelmeland er veldig fornøyd med kontraktsforlengelsen med Tom Strannegård:

- Tom er en veldig god signering for oss. Til tross for sin unge alder er han en spiller som har litt erfaring og er godt skolert. Vi tror at vår spillestil og hans kvaliteter vil hjelpe oss med sportslig suksess på kort sikt, og vi hjelpe ham med å utvikle seg og få ut sitt maksimale potensiale over tid, sier Fannberg, og legger til:

- Vi får en spiller som lever og ånder for fotball og er et eksempel for både de yngre og eldre i troppen. Toms styrker er noe jeg håper de fleste av våre supportere allerede har merket seg, og vil se enda mer av i fremtiden. 

- Tom passer godt inn i gruppen og i måten vi ønsker å spille fotball på. Han har en dedikasjon til fotball som gir et godt grunnlag for å utvikle seg videre, og i tillegg har han veldig lyst å spille for Start. Det er et godt utgangspunkt for å gjøre dette til en god signering, er Sindre Tjelmelands kommentar.

Sportsdirektør for AIKs herrelag, Henrik Jurelius, har denne kommentaren til at Tom Strannegård nå blir Start-spiller ut 2026:

- Tom er en fantastisk person som har en spesiell forkjærlighet for fotball, og fra AIKs side vil vi ham bare godt. I dialogen om hans videre utvikling har vi blitt enige om at en fremtid i IK Start er det beste for ham.


Annonse fra Obos-ligaen: