Tjelmeland: - En beintøff kamp mot et lag som vil gi bånn pinne

Stjørdals/Blink kjemper med ryggen mot veggen og har mobilisert på tribunen før lørdagens møte med Start. Trener Sindre Tjelmeland tror det blir en beintøff kamp. Foto: Egil Imenes

Annonse:

Start viste gode takter mot Raufoss og Åsane, og endte opp med fire poeng på de to siste kampen før landslagspausen. Nå har gutta fått litt velfortjent tid sammen med venner og familie, før de denne uken har trent for fullt.

Etter dagens trening på Sparebanken Sør Arena spurte vi derfor trener Sindre Tjelmeland om hvordan laget skal opprettholde momentumet i bortekampen mot Stjørdals/Blink i morgen.

- Vi må forstå hva som venter oss det borte. Det er et godt lag som kjemper om å overleve som kommer til å gi «bånn pinne» med folk på tribunen og full pakke, sier Tjelmeland like før avreise Trøndelag, og fortsetter:

- Vi må håndtere aggressiviteten de kommer med, men samtidig ser vi at det er stigning i mange faser også for oss. Det om ligger bak alt er beintøft arbeid. Vi er nødt til å være på jobb der oppe!

Med på turen blir ikke Henrik Gjesdal, Jasper Silva Torkildsen, Ask Tjærandsen-Skau og Mohamed El Makrini, som treneren ikke regner som kampklare enda.

- Skader holder Ask, Henrik, Jasper og Mo ute av kamptroppen mot Blink, så håper vi at Basilio (Ndong) blir klar.

Morgendagens motstander, Stjørdals/Blink, ligger på en 13.-plass i OBOS-ligaen, 3 poeng bak Start, men knuste Fredrikstad 3-0 hjemme på MUS Stadion Sandskogan i forrige hjemmekamp. Og det blir langt ifra noen enkel match mot det nedrykkstruede laget.

- Jeg forventer at de kommer med masse energi. Det er en utrolig hardtarbeidende gruppe med god struktur, de kan score på dødballer, på overganger og har også kvalitet nok til å gjøre det i etablert spill. Det så litt mørkt ut i starten for Blink, men de har klart å snu det og har bitt godt fra seg i det siste.

- De mobiliserer litt med «kronekamp» i kampen mot oss i morgen, så det kommer mye folk og blir en tøff match.

 

Annonse fra Obos-ligaen: